Kenttätesti: Aurinkopaneelimoduulit

Tosielämän vertailu Mono-, Poly-, PERC- ja Dual PV ‑moduulien välillä.

Aurinkoenergian kokonaistuotto: --
S
Aurinkoenergian kokonaistuotto: --
S
Aurinkoenergian kokonaistuotto: --
S
Aurinkoenergian kokonaistuotto: --
S
Aurinkoenergian kokonaistuotto: --
E
Aurinkoenergian kokonaistuotto: --
W
Romania
--
--
Asennuspäivä: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Säteilyvoimakkuus

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Kuorma-auto

Jälleen tien päällä.
Mahdollisimman mukavasti.

Kun et malta odottaa pääsyä takaisin tien päälle,
nähdä asioita, joita et ehkä koskaan näe uudelleen,
elämän tien päällä on oltava mahdollisimman mukavaa.

Kuka voisi vastustaa tuoretta kahvikupillista tai lämmintä ateriaa ohjaamossa? Ei olekaan ihme, että keittiöstä tuttujen kodinkoneiden sähköntarpeen kattavan sähköntuottoelektroniikan kysyntä on kasvussa. Kun palaat tien päälle, haluat nauttia mukavuuksista ilman turhaa sähellystä. Tämän vuoksi kattava valikoimamme käyttäjäystävällisiä tuotteita on kehitetty kestämään haastavia olosuhteita tien päällä, ja niiden ammattimainen laatu heijastelee 45-vuotisia perinteitä innovoinnissa ja ongelmanratkaisussa.

Kukapa ei siis malttaisi päästä takaisin tien päälle.

Suunniteltu tuottamaan sähköä ongelmattomasti.

Suunniteltu toimimaan tien päällä.

Kaikkeen, mikä tekee reissarielämästä mukavampaa. Halusitpa sitten ladata kannettavan tietokoneesi tai rakentaa hyvin varustellun liikkuvan keittiön, Victron Energyn modulaaristen järjestelmäkomponenttien avulla voit rakentaa kokonaisen järjestelmän, joka täyttää tarkasti kaikki vaatimuksesi budjettia ylittämättä. Suunnitellaanpa esimerkkijärjestelmä, jonka tavoitteena on mahdollistaa ajoneuvoon mukavuuksia, kuten mikroaaltouuni (900 W), kahvinkeitin (1 000 W), kannettavan tietokoneen laturi (80 W) ja 24 V 40 W matkajääkaappi.

Päivittäinen energiankulutus, vaihtovirta

890 Wh

Päivittäinen energiankulutus, tasavirta

480 Wh

Vaihtovirran huipputehontarve

1200W

Tässä esimerkissä

Päivittäinen energiankulutus saadaan laskemalla yhteen kaikki sähköä kuluttavat laitteet X niiden käyttöaika päivässä. Huipputehontarve saadaan laskemalla yhteen kaikkien samanaikaisesti käytettävien laitteiden teho watteina.

Ilmeiset vaihtoehdot

Järjestelmän rakenne

Huomioitavat seikat

Alla on kuvaus tietyistä tärkeistä suunnitteluperiaatteista. Tarkastele suunnittelijoidemme suosituksia napsauttamalla kysymyksiä.

 • 01

  Mikä invertteri (koko) on kustannustehokas ratkaisu?

  Ammattikäyttöön kehitetty Phoenix-invertterimallisto on ihanteellinen ja kustannustehokas ratkaisu järjestelmiin, joissa maasähköllä tapahtuva lataus ei ole keskeinen vaatimus. Puhdasta siniaaltoa tuottava Pure Sine Wave ‑teknologia takaa yhteensopivuuden tietokoneille ja muulle herkälle elektroniikalle, ja korkea huipputeholuokitus sallii vahvojen sähkötyökalujen korkeat käynnistysvirrat, joten voit ongelmitta kytkeä minkä tahansa kuorman. Kattava Phoenix-invertterimallisto sisältää sopivan mallin jokaiseen tarpeeseen, joten voit valita oikean invertterin järjestelmäsi huipputehovaatimusten mukaan.
  Invertterit muuntavat 24 V:n tasavirtasähkön 230 V:n vaihtovirtasähköksi. Invertterit tulisi mitoittaa siten, että niiden kapasiteetti riittää jatkuvalle keskimääräiselle vaihtovirtakuormalle, ja niiden tulisi täyttää samanaikaisten vaihtovirtakuormien odotettu huipputehontarve. Tutustu invertteri-laturimallistoomme

  Ammattilaisen valinta

  Phoenix 24/1200 VE.Direct ‑invertteri: mikroaaltouunin jatkuva 900 W:n teho ei hetkauta invertterin 1 200 VA:n jatkuvaa nimellistehoa, ja sen teho riittää jopa kannettavan tietokoneen ja kahvinkeittimen samanaikaiseen käyttöön (tässä tapauksessa mikroaaltouunia ja kahvinkeitintä ei tulisi käyttää samanaikaisesti, jos halutaan säästää rahaa ja tyytyä tämän teholuokan malliin). Tämä malli on riittävän suuri lämpötilasta aiheutuvan invertterin tehonalennuksen kompensoimiseksi korkeammissa (mökin) kesälämpötiloissa. Kuorma-autossa on 24 V:n sähköjärjestelmä, joten on suositeltavaa valita myös käyttöakuksi ja invertteriksi 24 V:n mallit.
  1. Phoenix VE.Direct ‑invertteri voidaan määrittää ja sen toimintaa voidaan valvoa lisävarusteisella VE.Direct – Bluetooth Smart ‑sovittimella sekä maksuttomalla VictronConnect-sovelluksella.
  2. Järjestelmät, joiden päivittäinen energiankulutus on merkittävästi suurempi tai joiden virransaanti ei perustu ensisijaisesti moottorin käyttöaikaan, eivät ehkä pysty luottamaan täysin moottorin laturin latausvirtaan, minkä vuoksi ne voivat edellyttää (yöaikaista) maasähkölatausta erityisesti silloin, kun käyttöakku on tyypiltään lyijyakku, jonka lataaminen täyteen kestää pidempään kuin litiumakuilla. MultiPlus-invertteri-laturiyhdistelmä voi olla parempi valinta tällaisiin kohteisiin.
 • 02

  Voitko käyttää käynnistysakkua vaihtovirran tuottamiseen, vai minkälaista käyttöakkua tarvitset?

  Tämän kuorma-auton käynnistysakku ei riitä päivittäisen sähkönkulutusprofiilin tarpeisiin ilman vaaraa sen tyhjentymisestä, minkä vuoksi se tarvitsee lisäksi erillisen käyttöakun. Victron Energy tarjoaa useita käyttöakkuvaihtoehtoja: ensisijaisesti valinta tehdään lyijyakkujen ja litiumakkujen välillä riippuen järjestelmän suorituskykyodotuksista, purkusyklin hinnasta ja fyysisistä tekijöistä (koko/paino). Käytettävä akkuteknologia vaikuttaa myös järjestelmän muihin komponentteihin, jotka on suoraan kytketty akkuihin (tai hallitsevat niitä).

  Yleisesti ottaen järjestelmän tulisi valita litiumakut, kun päivittäinen sähköntarve on äärimmäisen korkea, kun tarvitaan erittäin nopeaa latausnopeutta tai kun akustoon kohdistuu paino- tai kokorajoituksia. Litiumakuilla on myös alhaisempi syklihinta. Lyijyakkujen alkukustannukset ovat edullisemmat ja ne soveltuvat ihanteellisesti yleisiin, vaatimustasoltaan tavanomaisiin käyttöprofiileihin ja kohteisiin, joissa koko ja paino eivät ole rajoittavia tekijöitä. Tämä on hyvin karkea tiivistelmä akkuteknologian kehityskuluista ja osaamisestamme 45 vuoden ajalta, mutta lisätietoja on syväluotaavassa oppaassamme.

  Victron Energy tarjoaa korkealaatuisia, perusteellisesti testattuja akkuja korkealuokkaisella sähköisellä suorituskyvyllä. Tietolomakkeemme sisältävät kattavan kuvauksen suorituskyvystä ja odotettavissa olevasta käyttöiästä, joten voit välttää yllätykset matkan varrella. Laaja akkuvalikoimamme
  Valintoja, valintoja... Litium vai lyijy?

  Ammattilaisen valinta

  2x 12 V AGM-syväpurkausakut, 165 Ah. Tässä ajoneuvossa ei ole koko- eikä painorajoituksia, sähköiset kuormat eivät ole erityisen vaativia eikä niitä käytetä yhtäjaksoisesti vuorokaudesta toiseen, joten kaksi sarjaan kytkettyä 12 V 165 Ah AGM-syväpurkausakkua suoriutuvat kuormista vaivatta. Litium olisi suorituskykyisempi valinta kohteisiin, joissa on vaativia, jatkuvasti käytettäviä kuormia, mutta se ei ole edullisin vaihtoehto akkujen ja liittyvien komponenttien korkeampien alkukustannusten vuoksi.

  Akkujen mitoittamisessa lyijyakkujen nyrkkisääntönä voidaan pitää päivittäisen energiankulutuksen kaksinkertaistamista laskentaa varten, koska niiden turvallinen purkuaste on 50 %. Litiumakkujen tapauksessa varakapasiteetti puolestaan on noin 20 %. Valitse laskennan pohjalta lähin malli valikoimastamme ja pyöristä ampeerit ylöspäin varmuuden vuoksi.
 • 03

  Käyttöakkujen turvallinen yhdistäminen (älykkäisiin) latureihin ja käynnistysakkuihin

  Ratkaise kaikki haasteet yhdistelemällä (älykkäät) laturit sekä käynnistys- ja käyttöakut (litium tai lyijy) laajaan valikoimaamme DC-DC-latureita, latausdiodeja ja Smart BMS ‑tuotteita. Ratkaisumme on suunniteltu erityisesti ajoneuvoille, ja niiden avulla voidaan varmistaa, että sekä lyijy- että litiumkäyttöakut latautuvat oikein vahingoittamatta älykästä laturia tai akkuja.
  Oikea ratkaisu riippuu ensisijaisesti laturiesi (älykäs tai tavallinen) sekä käyttöakkujesi (lyijy tai litium) yhdistelmästä sekä muista tekijöistä.

  Ammattilaisen valinta

  Cyrix-ct 12/24-230. Tässä ajoneuvossa ei ole vaihtuvajännitteistä (älykästä) laturia, joten Cyrix on ihanteellinen vaihtoehto. Tämä raskaan käytön releteknologiaan perustuva älykäs latausdiodi priorisoi latausvirran käynnistysakulle, ja kun se täyttyy, rele sallii 24 V:n käyttöakun lataamisen akustosta saatavalla jopa 230 A:n latausvirralla, mikä on takuulla riittävän suuri. Cyrix on mitoitettava laturin maksimitehoa suuremmaksi.
  Kun ajoneuvossa on (vaihtuvajännitteinen) älykäsi laturi, DC-DC-laturi tai litiumakkujen tapauksessa (Smart) BMS ‑laite voi soveltua parhaiten. Katso lisätietoja tietolomakkeista.
 • 04

  Tarvitsetko maasähköä käyttöakun lataamisessa?

  Vaikka tämä kokoonpano ei välttämättä tarvitse maasähköä ajoneuvon päivittäisen ajotuntimäärän vuoksi, on silti hyvä varustautua pahimman varalle, kuten käynnistysakun lataamismahdollisuuteen hätätilanteessa.

  Ammattilaisen valinta

  Blue Smart IP22 ‑laturi 12/30 (3). Yhdysrakenteinen Blue Smart IP22 ‑laturi tuottaa 30 A:n latausvirran tunnissa, joten täysin purkautunut akku latautuu yön aikana. Toinen latauslähtöliitäntä huolehtii käynnistysakusta.

Ammattikäytön haasteet?
Kysy paikalliselta Victron Energy ‑ammattilaiselta.

Jokaisesta komponentista on tarjolla on useita eri malleja. Tämän vuoksi me koulutamme Victron Energy ‑ammattilaisia, jotka huomioivat tarpeesi ja muuntavat ne luotettaviksi ratkaisuiksi. He kokevat tärkeäksi neuvoa asiakasta oikean ratkaisun valinnassa (vaikka tämä voi joskus olla vastoin asiakkaan omaa alustavaa ajatustaan). Ratkaisuja, joihin voit luottaa ja jotka turvaavat investointisi vuosiksi eteenpäin.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Victron-ammattilainen seisoo Victron-laitteistolla varustetun auton vieressä

Vaikuttaa siltä, ettei selaimesi tue uusimpia teknologioita. Sinun on käytettävä uudempaa selainta, jotta tämän osan tiedot näkyisivät oikein.

Järjestelmädiagrammi

lyijyakkupohjaiset järjestelmät

Miten järjestelmän suunnitteluperiaatteet edistävät kokonaisratkaisun luotettavuutta?

Kuorma

Vaihtovirtalaitteet (yksivaiheinen)

Kaikki kotoa ja töistä tutut kotitalouskoneet tai raskaan käytön työkalut löytyvät yhtä lailla myös itsenäistä energiaa hyödyntävistä kohteista. Kaikki nämä laitteet edellyttävät toimiakseen vaihtovirtaa (230 V tai 110 V).

Jotkut näistä laitteista, kuten tietokoneet, voivat olla herkkiä muunnetun sähkön laadulle (huonolaatuinen maasähkö tai generaattorin tuottama vaihtovirta voivat heikentää sähkön laatua). Moottorikäyttöiset tai lämpöä tuottavat laitteet voivat myös tarvita korkean käynnistysvirran. Kaikki invertterimme tuottavat puhdasta siniaaltoa, myös silloin, kun tulevan vaihtovirran laatu on heikompaa, jotta herkkien kuormien toimivuus on taattu. Ne tarjoavat myös mahdollisuuden käyttää ongelmattomasti raskaitakin kuormia huipputeholla, joka on yleisesti kaksinkertainen invertterin nimelliskapasiteettiin nähden.

Esimerkkejä vaihtovirtalaitteista:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Vaihtovirtageneraattorit

Ajoneuvot ja veneet on varustettu moottorilla/moottoreilla, jotka tuottavat liikkumisessa tarvittavan voiman ohella myös sähköenergiaa vaihtovirtageneraattorien avulla. Vaihtovirtageneraattorit tuottavat mekaanisesta energiasta tasavirtaa, jota käytetään akkuryhmän lataamiseen tai tasavirtalaitteiden virransyöttöön.

Pienissä moottoreissa on tavallisesti pienet vaihtovirtageneraattorit ja suurissa moottoreissa suuremmat vaihtovirtageneraattorit. Joskus moottorissa on (ylimääräinen) suurtehovaihtovirtageneraattori, joka tuottaa enemmän sähköä. Erityisesti Euro 4/5 ‑moottoreilla varustetuissa ajoneuvoissa voi olla älykkäät (vaihtuvajännitteiset) vaihtovirtageneraattorit, joiden teho säätyy ajoneuvon toimintaolosuhteiden mukaisesti. Tämän vuoksi ne eivät lataa järjestelmään liitettyä toisioakkua riittävän tehokkaasti. Litiumkäyttöakut voivat ylikuormittaa moottorin vaihtovirtageneraattoria, joka on todennäköisesti suojattava ylikuumenemiselta tai ennenaikaiselta kulumiselta.

Olipa moottorissasi mikä hyvänsä vaihtovirtageneraattori tai käyttöakun tyyppi, Victron Energy tarjoaa kattavasti ratkaisuja minkä tahansa vaihtovirtageneraattorin kytkemiseksi mihin tahansa akkuryhmään älykästä vaihtovirtageneraattoria tai akkuja vahingoittamatta. Katso lisätietoja tietolomakkeistamme. Tutustu myös valmistajan dokumentaatioon ja tarkista vaihtovirtageneraattorisi latausvirta. Suosittelemme käyttämään laskennan perusteena vaihtovirtageneraattorin 50 % latausvirtaa, kun käytössä on litium-käyttöakkuryhmä sekä tavanomainen tai älykäs vaihtovirtageneraattori, jotta vaihtovirtageneraattori ei ylikuormittuisi.

Tutustu DC-DC-laturimallistoomme Tutustu latausdiodimallistoomme Tutustu (Smart) BMS-mallistoomme

Latausdiodit

Latausdiodien avulla käynnistysakku ja käyttöakku voidaan rinnankytkeä turvallisesti.
Latausdiodin avulla käyttöakkua voidaan ladata moottorin käydessä (ennalta määritetyllä jännitteellä). Käyttöakku kytketään irti käynnistysakusta, kun jännite laskee ylläpitolataustason alapuolelle, millä estetään käynnistysakun purkautuminen käyttöakkua käyttävien laitteiden toimesta. Victron Energy tarjoaa laajan valikoiman latausdiodimalleja ja -kokoja eri tyyppisiin järjestelmiin.

Hätäkäynnistys: jos käynnistysakkuun tulee toimintahäiriö, osa latausdiodeista sallii moottorin käynnistämisen käyttöakulla. Katso lisätietoja tietolomakkeista. Project-Id-Version: Victron Energy website Language: fi MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Generator: POEditor.com

Vaihtoehtoja latausdiodeille voivat olla muun muassa monipuolisemmat ohjaus- ja konfigurointivaihtoehdot, joilla suojataan erityisesti säätelemättömiä vaihtovirtageneraattoreita ylikuumenemiselta ja litiumakkuja liialliselta purkautumiselta/lataukselta. Lyijyakkujen yhteenkytkennässä voidaan hyödyntää myös DC-DC-DC-latureita. Litiumkäyttöakkujen kanssa voidaan käyttää DC-DC-latureita, erityisiä litiumkäyttöakkujen latausdiodeja (jotka voidaan kytkeä akustonhallintajärjestelmään) tai keskitettyjä Smart BMS ‑ratkaisuja.

Tutustu latausdiodimallistoomme Tutustu DC-DC-laturimallistoomme Tutustu (smart) BMS-mallistoomme

BatteryProtect

BatteryProtect katkaisee akun kytkennän ei-oleellisiin kuormiin ennen kuin se pääsee purkautumaan ennalta määritetyn tason alapuolelle (täydellinen purkautuminen voisi vahingoittaa akkua) tai ennen kuin siinä jäljellä oleva virta ei enää riitä moottorin käynnistämiseen.

Victron Energy BatteryProtect ‑tuote on paljon enemmän. Sisäänrakennettu sammutusviive takaa, että elintärkeät elektroniset laitteet eivät kytkeydy pois tahattomasti esimerkiksi moottorin käynnistyspyörityksen aiheuttaman jännitepudotuksen vuoksi. Toiminto myös muodostaa yhteyden uudelleen automaattisesti, kun akun lataustaso on jälleen riittävä.
BatteryProtect-laitteessa on etäkytkin, joten se voidaan kytkeä päälle/pois akustonhallintajärjestelmän tai kytkimen avulla. Älykäs versio on ohjelmoitavissa VictronConnect-sovelluksella.

Tutustu BatteryProtect-tuotevalikoimaamme

VE.Direct Bluetooth Smart ‑sovitin

VE.Direct–Bluetooth Smart ‑sovittimella voit valvoa yhteensopivia laitteita maksuttomalla VictronConnect-sovelluksella paikallisen Bluetooth-yhteyden kautta ja tarkastella tietoja, kuten akuston tilaa, aurinkopaneelin virtaa ja paljon muuta.

Sovitin pystyy myös lukemaan tietoja kaikista VE.Direct-portilla varustetuista tuotteista, kuten BMV-70x-sarjan akkumonitoreista sekä VE.Direct-portilla varustetuista Phoenix-inverttereistä ja MPPT-lataussäätimistä.

Laturit

Battery chargers recharge batteries (DC) when plugged into shore power (AC).
At the same time the Victron Energy battery chargers can also power devices directly.

All Victron Energy battery chargers are developed for professional duty. Our advanced multi step charging algorithms get the best out of your battery, giving the battery the power it needs, maintaining its health, ensuring better performance... and a longer life.

Smart models work with VictronConnect, so you can check the status and configure all settings of your battery charger remotely via Bluetooth. Chargers with different waterproof ratings (IP rating) are also available. Our wide range of models makes it easy to select the right charger, saving you the cost of having to buy a larger one.

Tutustu laturimallistoomme

Tasavirtaelektroniikka

Tasavirtalaitteet on suunniteltu toimimaan suoraan akkuryhmän jännitteellä (tasavirta). Erityisesti ajoneuvoissa ja veneissä voi olla (paljonkin) tasavirtaa käyttäviä laitteita (kuten ohjauspaneelit, valot, navigointilaitteet, autopilotti, kaikuluotaimet yms.).

Osa pienemmistä off-grid-järjestelmistä toimii suoraan tasavirralla käyttämällä 12 V:n valoja, televisiota ja jääkaappia. Suuremmissa järjestelmissä voi olla sekä vaihtovirta- että tasavirtakuormia.

Joka tapauksessa on tärkeää suojata akkua liialliselta purkautumiselta, ja tähän tarkoitukseen Victronilla on BatteryProtect.

Invertterit

Invertterit muuntavat akuista tulevan tasavirran vaihtovirraksi, jolla voidaan käyttää mitä tahansa 230 voltilla (tai tietyillä markkina-alueilla 110 voltilla) toimivia kodinkoneita tai sähkötyökaluja.

Kaikki Victron Energy ‑invertterit on kehitetty ammattikäyttöön, ja ne ovat erittäin kestävän laitteen maineessa myös kaikista haastavimmissa olosuhteissa. Yhdysrakenteinen, puhdasta siniaaltoa tuottava Pure Sine Wave ‑teknologia takaa yhteensopivuuden tietokoneille ja muulle herkälle elektroniikalle, ja korkea huipputeholuokitus sallii vahvojen sähkötyökalujen korkeat käynnistysvirrat, joten voit ongelmitta kytkeä minkä tahansa kuorman. Korkean hyötysuhteen ja erittäin alhaisen oman kulutuksen ansiosta varastoitu energia voidaan käyttää tehokkaasti sähkölaitteiden virransyöttöön, eikä energiahukkaa tarvitse huomioida suurin marginaalein.

Suuremmat mallit soveltuvat tehonsa puolesta teollisille laitteille, ja käytettävissä on lähestulkoon rajoittamattomasti sähköä rinnakkais- tai kolmivaihekäytössä. Muissa malleissa on yhdysrakenteiset laturit (invertteri-laturit), joita voidaan käyttää, kun lataus maasähköllä tai vaihtovirtasyötöllä on tärkeä vaatimus. Olipa tarpeesi mikä hyvänsä, laajan mallistomme ansiosta oikean invertterin valinta omaan käyttötarkoitukseesi on helppoa, eikä sinun tarvitse investoida tarpeettoman suurikokoiseen laitteeseen.

Tutustu invertterimallistoomme Tutustu invertteri-laturimallistoomme

Käyttöakut

Käyttöakkuihin varastoidaan järjestelmän sähkölaitteiden tarvitsema sähkö, ja ne takaavat autonomian erityisesti sellaisissa tilanteissa, joissa muita virtalähteitä ei ole käytettävissä, ainakaan täysipainoisesti.

Victron Energy tarjoaa useita erilaisia akkuteknologioita ammattilaistason suorituskyvyllä ja luotettavuudella sekä pitkällä käyttöiällä kaikista haasteellisimpiin käyttöympäristöihin. Niillä on 2 vuoden maailmanlaajuinen takuu, ja tietolomakkeemme sisältävät kattavan kuvauksen suorituskyvystä ja odotettavissa olevasta käyttöiästä, joten voit välttää yllätykset matkan varrella.

Saatavilla on useita eri teknologioita, mutta ensisijaisesti valinta tehdään lyijyakkujen ja litiumakkujen välillä riippuen järjestelmän suorituskykyodotuksista, purkusyklin hinnasta ja fyysisistä tekijöistä (koko/paino).

 • Valitse lyijyakut, kun:
 • Käyttö on satunnaista
 • Edullinen hankintahinta on tärkeä kriteeri
 • Paino- ja tilarajoituksia ei ole
 • Latausnopeus voi olla tavanomainen
 • Valitse litium, kun:
 • Käyttö on päivittäistä
 • Edullinen syklihinta on tärkeä kriteeri
 • Paino- ja tilarajoituksia on
 • Latauksen on tapahduttava nopeasti

Maasähkö

Maasähköllä ladataan akkuja ja/tai käytetään suurikokoisia vaihtovirtalaitteita.
Joskus maasähkö ei ole laadultaan optimaalista. Siinä voi olla jännitepudotuksia tai jännitepiikkejä, jotka voivat vahingoittaa herkkiä sähkölaitteita. Victron Energyn invertterit tasoittavat nämä ongelmat ja muuttavat heikkolaatuisen sähkön korkealaatuiseksi.

Maasähkön sähkövirtaa on tavallisesti rajoitettu, ts. se voi olla vain 10 ampeeria, eikä suuremman kapasiteetin pistorasioita ole saatavilla. Victron Energyn invertteri-laturit mahdollistavat maasähkön maksimivirran asettamisen ja suuremman nimellisvirran laitteiden käyttämisen sulaketta polttamatta: Victron Energyn PowerAssist-toiminto käyttää akkuja saumattomasti vaihtovirtatulon tehostamiseen ja kuroo automaattisesti umpeen syötön ja kulutuksen välisen kuilun.

Akkumonitorit

Akkumonitori on ikään kuin akkusi polttoainemittari. Se taltioi, miten paljon sähköä on kulutettu ja miten paljon sitä on ladattu. Akkumonitori laskee varaustilan, jäljellä olevan kapasiteetin ja käyttöajan ennen tyhjentymistä. Akkujännite ei ilmaise tarkasti, miten täynnä akku on (erityisesti kuormitettuna). Akkumonitorilla se on mahdollista.

Victron Energy ‑akkumonitorit kirjaavat ylös historiatietoja, kuten purkaussyklien määrän, syvimmän purkautumisasteen, korkeimman jännitteen, matalimman jännitteen ja niin edelleen. Se hälyttää kriittisistä olosuhteista, kuten matalasta jännitteestä tai matalasta varaustasosta, ja se voi jopa katkaista koko virransyötön kalliiden akkuvahinkojen välttämiseksi, tai käynnistää generaattorin.

Victron tarjoaa akkumonitoreita näytöllä tai ilman, ja Smart-versioiden avulla voit seurata yksityiskohtaisia tietoja ja säätää asetuksia ilmaisella VictronConnect-sovelluksellamme. Tutustu akkumonitorimallistoomme

Käynnistysakut

Käynnistysakkuja tarvitaan moottorin/moottoreiden käynnistämiseksi. Nämä akut on suunniteltu sietämään suuria purkuvirtoja, ja niiden teknologia poikkeaa käyttöakuissa käytetystä. Käynnistysakun tahattoman purkautumisen estämiseksi se tulisi aina eristää käyttöakuista. Victron Energy tarjoaa useita ratkaisuja eri järjestelmätyypeille.

Victron Energyn valikoimassa on useita latausdiodimalleja. Tarjoamme myös kattavampia keinoja yhdistää käynnistys- ja käyttöakut toisiinsa turvallisesti, mukaan lukien latausdiodin yhdistäminen akustonhallintajärjestelmään, keskitetyt Smart BMS ‑tuotteet ja DC-DC-laturit. Nämä vaihtoehdot voivat tarjota monipuolisempia ohjaus- ja konfigurointitapoja, joilla suojataan erityisesti säätelemättömiä vaihtovirtageneraattoreita ylikuumenemiselta ja litiumakkuja liialliselta purkautumiselta/lataukselta.

Tutustu latausdiodimallistoomme Tutustu DC-DC-laturimallistoomme Tutustu (Smart) BMS-mallistoomme

VictronConnect

Kaikkia älykkäitä Victron Energy ‑tuotteita voidaan valvoa ja ohjata mobiililaitteella. Kytke vain VictronConnect-sovellus Bluetooth-yhteydellä, niin voit tarkastella suoraan järjestelmäsi suorituskykytietoja. Voit myös helposti muuttaa asetuksia, kytkeä laitteita päälle tai pois ja paljon muuta.

Myös VE.Direct-portilla varustetut ei-älykkäät laitteet voivat muuttua älykkäiksi, kun käytössä on VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Järjestelmää voidaan myös valvoa ja ohjata etäohjatusti. VictronConnect-etäkäyttötoiminnot mahdollistavat VE.Direct-portilla varustettujen Victron-tuotteiden etäkäytön GX-tuotteella VRM-portaalin kautta. Tämä tehokas toiminto mahdollistaa täydellisen konfiguroinnin ja valvonnan käytännöllisesti katsoen maailman joka kolkasta VictronConnect-sovelluksella. Käyttöliittymäkokemus on samanlainen kuin jos tuotteisiin muodostettaisiin paikallinen yhteys Bluetooth-yhteydellä tai langallisella VE.Direct–USB–yhteydellä.

Katso, mihin kaikkeen VictronConnect-sovellus pystyy Tarkastele GX-laitteitamme
Järjestelmän tekniset tiedot
Tässä on suosituksemme kuorma-autolle, jonka kyydissä on kosolti mukavuustoimintoja ja jonka käyttöakkuna on lyijyakku.

Sinun on käytettävä uudempaa selainta, jotta tämän taulukon ja osan tiedot näkyisivät oikein.

Odotetut kuormat:
Tasavirta:
Dometic CoolMatic CD 20: 480 W (40 W/h, 12 h/d.)

Vaihtovirta:
Kahvinkeitin: 500 W (1 000 W/h, 30 min/d)
Mikroaaltouuni: 75 W (900 W/h, 12 min/d)
Kannettavan tietokoneen laturi: 240 W (80 W/h, 3 h/d)
Päivittäinen energiankulutus, vaihtovirta:
890 Wh
Päivittäinen energiankulutus, tasavirta:
480 Wh
Vaihtovirran huipputehontarve:
1200 W
Suurin energiankulutus:
1980 W
Vaihtosuuntaus
Inverter
Phoenix 24/1200 VE.Direct inverter
Toimii VictronConnectin kanssa, kun käytössä on VE.Direct Bluetooth-moduuli.
Varastointi
Service battery:
2x 12 V AGM-syväpurkausakut, 165 Ah
Akun suojaus:
BatteryProtect 100A
Suojaa akkua liialliselta purkautumiselta. Toimii maksuttoman VictronConnect-sovelluksen avulla.
Generointi
Käyttöakun lataaminen tavanomaisella moottorin vaihtovirtageneraattorilla (katso selitys tästä)
Ei-älykäs vaihtovirtageneraattori:
130 A*
* Katso valmistajan tietolomake
Lyijyakun lataus vaihtovirtageneraattorilla:
Cyrix-ct 12/24-230
Lataus maasähköllä:
Blue Smart IP22 Charger 12/30 (3)
Toimii maksuttoman VictronConnect-sovelluksen avulla.
Valvonta
Akkumonitori:
SmartShunt battery monitor 500A tai
BMV 712
Toimii maksuttoman VictronConnect-sovelluksen avulla.
Jatko-osat
Dongle:
VE.Direct Bluetooth Smart ‑sovitin
Valvo ja konfiguroi Phoenix VE.Direct ‑invertteri tällä Bluetooth-sovittimella.
Näytä koko luettelo Merkki osoittaa alas
Näytä koko luettelo Merkki osoittaa alas

Miksi valita Victron Energy?

Tarpeeseen soveltuvat tuotteet

Olet aina tien päällä, joten tarvitset luotettavia mutta kustannustehokkaita ratkaisuja, jotka tuottavat sinulle sähköä vuosiksi eteenpäin. On tärkeää, että käytössäsi on juuri omia erityistarpeitasi vastaavat virransyöttölaitteet, jotka myös täyttävät lupauksensa eivätkä tuota pettymystä. Victron Energy tarjoaa kattavan valikoiman modulaarisia, yhteen liitettäviä tuotteita, jotka lunastavat niille asetetut odotukset. Taustalla on 45 vuoden kokemus sähköntuottoon liittyvien haasteiden innovatiivisista ratkaisuista.

Ikoni 45 vuoden ajalta – Victron Energy
Litiumakku

Miksi valita Victron Energy?

Aina päällä. Aina valmis.

Laadukkaat järjestelmämme tarjoavat todistetusti korkeaa luotettavuutta kerta toisensa jälkeen. Se käy ilmi maailmanlaajuisesta markkinajohtajuudestamme ambulanssien virransyöttöratkaisuissa ja lukuisista, yli 40-vuotiaista Victron Energy ‑inverttereistä, jotka toimivat edelleen alkuperäisessä tehtävässään.

Ambulanssi

Miksi valita Victron Energy?

Luotettavuus on pitkän käyttöiän salaisuus

Pelkkä hintaan tuijottaminen virransyöttöinvestointeja suunniteltaessa voi olla petollista. Investoinnin todellinen suorituskyky ja odotettavissa oleva käyttöikä ovat yhtä lailla tärkeitä seikkoja. Onneksi Victron Energy ‑laitteet lunastavat niille asetetut odotukset sekä suorituskyvyn että odotettavissa olevan käyttöiän suhteen (kun niitä käytetään ohjeiden mukaisesti). 5 vuoden takuu sekä nopeat ja reilut korjauskäytäntömme merkitsevät, että investointisi on turvattu eikä se useimmissa olosuhteissa tule pettämään sinua.

vuoden takuu
Victron-ammattilainen esittelee VictronConnect-sovellusta asiakkaalle

Miksi valita Victron Energy?

Ammattikäytön haasteet. Hyväksytty.

Mikä hyvänsä ajoneuvosi elektroniikan tai työssä tarvitsemasi välineiden virrantarve onkaan, Victron Energy tarjoaa markkinoiden laajimpiin lukeutuvan virransyöttöratkaisujen valikoiman, joka suoriutuu työsi vaatimista haasteista. Kokonaisratkaisuja tarjoavan yksittäisen valmistajan kanssa toimimisen etuna on, että sinun tarvitsee ottaa yhteyttä vain yhteen paikkaan päivitysten ja mahdollisten harvinaisten ongelmien ratkaisemiseksi. Maailmanlaajuisella Victron Energy ‑ammattilaisverkostollamme on käytettävissään 45-vuotinen ongelmanratkaisukokemus. He osaavat muuntaa haasteesi luotettaviksi ratkaisuiksi, joihin voit luottaa, ja investointisi on turvassa vuosiksi eteenpäin.

Victron-ammattilaiset seisovat Victron-laitteiston vieressä auton takana

Miksi valita Victron Energy?

Ammattiajoneuvot
ammattitaitoista osaamista

Katso, miten ratkaisemme tyypillisiä ajoneuvohaasteita
Moottorin käyttövoima
Nuolikuvake
Tutustu osaamiseemme ammattiajoneuvojen sektorilla

Vaikuttaa siltä, ettei selaimesi tue uusimpia teknologioita, joten tämä osio ei näy oikein. Vaihda selaimesi uudempaan, jos haluat tarkastella osiota.

Smart BMS CL 12/100

Kytke mikä tahansa vaihtovirtageneraattori turvallisesti Smart-litiumakkuihin.

Tutustu ajoneuvojen suosittuihin järjestelmädiagrammeihin
Lataa kuvasto
Lataa kuvake
Yksityiskohtainen vertailu

Asiantuntijan näkemys: litium- vai AGM-akut

Näytä enemmän Carret icon
DC-DC-laturi

Ammattimaista käyttöakkujen latausta Orion-TR Smart -tuotteella.

Victron Professional

Rekisteröidy seuraavaan ajoneuvo-webinaariin tai verkkokurssille.

Lataa esite

Tutustu ammattiajoneuvotuotteisiimme ja muihin konfiguraatioihin.

Victron connect

VictronConnect-sovellus tarjoaa tosiaikaiset tilannetiedot ja täydellisen hallinnan

Esimerkkiratkaisuja kumppaneiltamme

Vieraile blogissamme

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Paikallisten Victron-ammattilaisten laaja verkosto on omistautunut etsimään optimaalista ratkaisua tarpeeseesi.

Luota maailmanlaajuiseen palveluumme

Victron pyrkii tarjoamaan asiakkailleen palvelua ja tukea nopeasti ja ammattimaisesti. Tämän vuoksi kansainvälisellä Victron-ammattilaisten verkostolla on käytettävissään korkein mahdollinen tekninen osaaminen, ja ne ovat sitoutuneet tarjoamaan korjausapua nopealla aikataululla.

Voit siis aloittaa matkasi tai jatkaa sitä, mihin ikinä se suuntautuukaan.