Kenttätesti: Aurinkopaneelimoduulit

Tosielämän vertailu Mono-, Poly-, PERC- ja Dual PV ‑moduulien välillä.

Aurinkoenergian kokonaistuotto: --
S
Aurinkoenergian kokonaistuotto: --
S
Aurinkoenergian kokonaistuotto: --
S
Aurinkoenergian kokonaistuotto: --
S
Aurinkoenergian kokonaistuotto: --
E
Aurinkoenergian kokonaistuotto: --
W
Romania
--
--
Asennuspäivä: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Säteilyvoimakkuus

* This is a field test and the results are specific for this installation on this location please research which is the best solution for your own situation as the results can be different based on environmental influences.

Total solar yield as of 27/03/2023 when the results were reset:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-east: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Huoltoauto

Aina valmiina toimintaan.

Jos työ ei tule työpaikalle, työpaikka on vietävä työn luokse, vai mitä? Asianmukaisesti varusteltu huoltoauto on aina valmiina toimintaan. 230 V:n jännitteen ansiosta akkutyökalujen akut ovat aina ladattuja, ja tablettisi sekä tulostimesi ovat toimintavalmiudessa, joten voit hoitaa myös toimistotyöt käden käänteessä. 12 V:n jännitteellä toimivat matkustamon valot huolehtivat, että työt voivat jatkua kellon ympäri.

Virheettömän palvelun tuottaminen voi vaatia paljon ammattitaitoa, mutta sähkövirtaa ei välttämättä tarvita valtavasti. Tämän vuoksi virrantuottoratkaisujemme kattava valikoima on ihanteellinen pienemmille ja selkeämmille järjestelmäkokoonpanoille. Pienemmät laitteemme ovat valmistuslaadultaan samaa korkeaa ammattilaistaso kuin suuremmat mallimme: Ammattilaisen valinta.

Sähköä

järjestelmään

Victron Energyn modulaaristen järjestelmäkomponenttien avulla voit rakentaa kokonaisen järjestelmän, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi. Osa valinnoista on ilmeisiä sen jälkeen kun päivittäinen energiankulutus ja tarvittava huipputeho on laskettu, osa puolestaan edellyttää hieman tarkempaa perehtymistä.

Päivittäinen energiankulutus

350 Wh

Huipputehontarve

200W

Tässä esimerkissä

Päivittäinen energiankulutus saadaan laskemalla yhteen kaikki sähköä kuluttavat laitteet X niiden käyttöaika päivässä. Huipputehontarve saadaan laskemalla yhteen kaikkien samanaikaisesti käytettävien laitteiden teho watteina.

Ilmeiset vaihtoehdot

Järjestelmän rakenne

Huomioitavat seikat

Alla on kuvaus tietyistä tärkeistä suunnitteluperiaatteista. Tarkastele suunnittelijoidemme suosituksia napsauttamalla kysymyksiä.

 • 01

  Mikä invertteri (koko) on luotettava ja kompakti ratkaisu?

  Ammattikäyttöön kehitetty Phoenix-invertterimallisto on ihanteellinen ja kustannustehokas ratkaisu järjestelmiin, joissa maasähköllä tapahtuva lataus ei ole keskeinen vaatimus. Puhdasta siniaaltoa tuottava Pure Sine Wave ‑teknologia takaa yhteensopivuuden tietokoneille ja muulle herkälle elektroniikalle, ja korkea huipputeholuokitus sallii raskaiden sähkötyökalujen korkeat käynnistysvirrat, joten voit ongelmitta kytkeä minkä tahansa kuorman. Kattava Phoenix-invertterimallisto sisältää useita pienempiäkin malleja, joten voit valita oikean invertterin järjestelmäsi huipputehovaatimusten mukaan.
  Invertterit muuntavat 12 V:n tasavirtasähkön 230 V:n vaihtovirtasähköksi. Invertterit tulisi mitoittaa siten, että niiden kapasiteetti riittää jatkuvalle keskimääräiselle vaihtovirtakuormalle, ja niiden tulisi täyttää samanaikaisten vaihtovirtakuormien odotettu huipputehontarve. Tutustu invertterimallistoomme

  Ammattilaisen valinta

  Phoenix Inverter VE.Direct 375/12: kuormien odotettu 200 W:n huipputarve ei hetkauta tämän mallin 700 W:n nimellishuipputehoa, ja kapasiteettia jää varalle tulevaisuudenkin tarpeisiin. Useimmissa pakettiautoissa on 12 V:n sähköjärjestelmä, joten on suositeltavaa valita myös käyttöakuksi 12 V:n malli.
  Järjestelmät, joiden päivittäinen energiankulutus on suurempi tai joiden virransaanti ei perustu ensisijaisesti moottorin käyttöaikaan, eivät ehkä pysty luottamaan täysin vaihtovirtageneraattorin latausvirtaan, minkä vuoksi ne voivat edellyttää (yöaikaista) maasähkölatausta erityisesti silloin, kun käyttöakku on tyypiltään lyijyakku, jonka lataaminen täyteen kestää pidempään kuin litiumakuilla. MultiPlus-invertteri-laturiyhdistelmä on parempi valinta tällaisiin kohteisiin.
 • 02

  Litium vai lyijyakku vapaa-ajan akuksi, ja minkä kokoinen?

  Victron Energy tarjoaa useita käyttöakkuvaihtoehtoja: ensisijaisesti valinta tehdään lyijyakkujen ja litiumakkujen välillä riippuen järjestelmän suorituskykyodotuksista, purkusyklin hinnasta ja fyysisistä tekijöistä (koko/paino). Käytettävä akkuteknologia vaikuttaa myös järjestelmän muihin komponentteihin, jotka on suoraan kytketty akkuihin (tai hallitsevat niitä).

  Yleisesti ottaen järjestelmän tulisi valita litiumakut, kun päivittäinen sähköntarve on äärimmäisen korkea, kun tarvitaan erittäin nopeaa latausnopeutta tai kun akustoon kohdistuu paino- tai kokorajoituksia. Litiumakuilla on myös alhaisempi syklihinta. Lyijyakkujen alkukustannukset ovat edullisemmat ja ne soveltuvat ihanteellisesti yleisiin, vaatimustasoltaan tavanomaisiin käyttöprofiileihin ja kohteisiin, joissa koko ja paino eivät ole rajoittavia tekijöitä. Tämä on hyvin karkea tiivistelmä akkuteknologian kehityskuluista ja osaamisestamme 45 vuoden ajalta, mutta lisätietoja on syväluotaavassa oppaassamme.

  Victron Energy tarjoaa korkealaatuisia, perusteellisesti testattuja akkuja korkealuokkaisella sähköisellä suorituskyvyllä. Tietolomakkeemme sisältävät kattavan kuvauksen suorituskyvystä ja odotettavissa olevasta käyttöiästä, joten voit välttää yllätykset matkan varrella. Laaja akkuvalikoimamme
  Valintoja, valintoja... Litium vai lyijy?

  Ammattilaisen valinta

  12 V AGM-syväpurkausakku, 90 Ah. 12 V 90 Ah AGM-syväpurkausakku voi syöttää kuormille 576 Wh sähköä per päivä ilman ongelmia. Litiumakkuihin verrattuna akkujen lataus tapahtuu hitaammin. 18 A:n DC-DC-laturi on kytketty ajoneuvon älykkääseen laturiin, ja se lataa 50 % varaustasolla olevan käyttöakun täyteen 5–7 tunnissa. Jos akku ei lataudu täyteen moottorin päivittäisen käyntiajan puitteissa, Blue Smart IP22 ‑laturi 12/30 lataa akun täyteen yöllä maasähkön kautta.

  Lithium 12,8V Smart 60Ah. Tämä kompakti ja kevyt akku varastoi jopa 768 Wh energiaa, ja se selviytyy vaivatta odotetusta 350 Wh:n kuormasta, vaikka purkuraja pidettäisiin 20 %:ssa käyttöikäsyistä. Pienen kokonsa ja painonsa ansiosta tilaa vapautuu työskentelyä varten. Litiumakkujen pikalatausominaisuuksien ansiosta akku latautuu täyteen moottorin vaihtovirtageneraattorin tuottamalla sähköllä vain 1 tunnissa (moottorin 90 A:n vaihtovirtageneraattori lataa akkua turvallisesti 45 ampeeria per tunti ±50 %:n nimelliskapasiteetin mukaan).
  Akkujen mitoittamisessa lyijyakkujen nyrkkisääntönä voidaan pitää päivittäisen energiankulutuksen kaksinkertaistamista laskentaa varten, koska niiden turvallinen purkuaste on 50 %. Litiumakkujen tapauksessa varakapasiteetti puolestaan on noin 20 %. Valitse laskennan pohjalta lähin malli valikoimastamme ja pyöristä ampeerit ylöspäin varmuuden vuoksi.
 • 03

  Vapaa-ajan (litium-) akkujen turvallinen yhdistäminen (älykkäisiin) latureihin ja käynnistysakkuihin

  Ratkaise kaikki haasteet yhdistelemällä (älykkäät) laturit sekä käynnistys- ja käyttöakut (litium tai lyijy) laajaan valikoimaamme DC-DC-latureita, latausdiodeja ja Smart BMS ‑tuotteita. Ratkaisumme on suunniteltu erityisesti ajoneuvoille, ja niiden avulla voidaan varmistaa, että sekä lyijy- että litiumkäyttöakut latautuvat oikein vahingoittamatta älykästä laturia tai akkuja.
  Oikea ratkaisu riippuu ensisijaisesti laturisi (älykäs tai tavallinen) sekä käyttöakkujesi (lyijy tai litium) yhdistelmästä sekä muista tekijöistä. Voit kysyä neuvoa paikalliselta Victron Energy ‑asentajaltasi. Kysy paikalliselta asentajaltasi

  Ammattilaisen valinta

  Lyijy: Orion-Tr 12/12-18: Tämä ammattikäyttöön suunniteltu, akusta akkuun kytkettävä DC-DC-laturi mahdollistaa minkä tahansa kokoisen vaihtovirtageneraattorin (älykäs tai tavallinen) ja käynnistysakun kytkemisen mihin tahansa käyttöakkuun. 12V–12V-laturi lataa käyttöakkua 18 A per tunti moottorin käydessä.
  Litium: Smart BMS CL 12/100: Tämä kompakti ja vakaa ratkaisu on ihanteellinen valinta litiumakkua hyödyntäviin 12 V:n sähköjärjestelmiin, joiden kuorma on enintään 100 A. Tämä laite sisältää akustonhallintajärjestelmän, virranrajoittimen ja latausdiodin yksissä kuorissa. Se ohjaa ja lataa litiumakun asianmukaisesti ja nopeasti. Se rajoittaa latausvirran vaihtovirtageneraattorin turvalliselle tehoalueelle, jotta vaihtovirtageneraattori ei ylikuumene tai kulu ennenaikaisesti. Myös käyttö- ja käynnistysakku yhdistetään turvallisesti. Laite toimii VictronConnect-sovelluksen kanssa.
  Molemmissa tapauksissa erillinen BatteryProtect 100A suojaa käyttöakkua liialliselta purkautumiselta tasavirtakuormilla, jotka on mitoitettava odotettavissa olevan maksimivirrantarpeen mukaan.

Ammattikäytön haasteet?
Kysy paikalliselta Victron Energy ‑ammattilaiselta.

Jokaisesta komponentista on tarjolla on useita eri malleja. Tämän vuoksi me koulutamme Victron Energy ‑ammattilaisia, jotka huomioivat tarpeesi ja muuntavat ne luotettaviksi ratkaisuiksi. He kokevat tärkeäksi neuvoa asiakasta oikean ratkaisun valinnassa (vaikka tämä voi joskus olla vastoin asiakkaan omaa alustavaa ajatustaan). Ratkaisuja, joihin voit luottaa ja jotka turvaavat investointisi vuosiksi eteenpäin.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Victron-ammattilainen seisoo Victron-laitteistolla varustetun auton vieressä

Vaikuttaa siltä, ettei selaimesi tue uusimpia teknologioita. Sinun on käytettävä uudempaa selainta, jotta tämän osan tiedot näkyisivät oikein.

Järjestelmädiagrammi

litium- ja lyijyakkupohjaiset järjestelmät

Miten järjestelmän suunnitteluperiaatteet edistävät kokonaisratkaisun luotettavuutta?

Vapaa-ajan akku
Kuorma

Vaihtovirtalaitteet (yksivaiheinen)

Kaikki kotoa ja töistä tutut kotitalouskoneet tai raskaan käytön työkalut löytyvät yhtä lailla myös itsenäistä energiaa hyödyntävistä kohteista. Kaikki nämä laitteet edellyttävät toimiakseen vaihtovirtaa (230 V tai 110 V).

Jotkut näistä laitteista, kuten tietokoneet, voivat olla herkkiä muunnetun sähkön laadulle (huonolaatuinen maasähkö tai generaattorin tuottama vaihtovirta voivat heikentää sähkön laatua). Moottorikäyttöiset tai lämpöä tuottavat laitteet voivat myös tarvita korkean käynnistysvirran. Kaikki invertterimme tuottavat puhdasta siniaaltoa, myös silloin, kun tulevan vaihtovirran laatu on heikompaa, jotta herkkien kuormien toimivuus on taattu. Ne tarjoavat myös mahdollisuuden käyttää ongelmattomasti raskaitakin kuormia huipputeholla, joka on yleisesti kaksinkertainen invertterin nimelliskapasiteettiin nähden.

Esimerkkejä vaihtovirtalaitteista:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Vaihtovirtageneraattorit

Ajoneuvot ja veneet on varustettu moottorilla/moottoreilla, jotka tuottavat liikkumisessa tarvittavan voiman ohella myös sähköenergiaa vaihtovirtageneraattorien avulla. Vaihtovirtageneraattorit tuottavat mekaanisesta energiasta tasavirtaa, jota käytetään akkuryhmän lataamiseen tai tasavirtalaitteiden virransyöttöön.

Pienissä moottoreissa on tavallisesti pienet vaihtovirtageneraattorit ja suurissa moottoreissa suuremmat vaihtovirtageneraattorit. Joskus moottorissa on (ylimääräinen) suurtehovaihtovirtageneraattori, joka tuottaa enemmän sähköä. Erityisesti Euro 4/5 ‑moottoreilla varustetuissa ajoneuvoissa voi olla älykkäät (vaihtuvajännitteiset) vaihtovirtageneraattorit, joiden teho säätyy ajoneuvon toimintaolosuhteiden mukaisesti. Tämän vuoksi ne eivät lataa järjestelmään liitettyä toisioakkua riittävän tehokkaasti. Litiumkäyttöakut voivat ylikuormittaa moottorin vaihtovirtageneraattoria, joka on todennäköisesti suojattava ylikuumenemiselta tai ennenaikaiselta kulumiselta.

Olipa moottorissasi mikä hyvänsä vaihtovirtageneraattori tai käyttöakun tyyppi, Victron Energy tarjoaa kattavasti ratkaisuja minkä tahansa vaihtovirtageneraattorin kytkemiseksi mihin tahansa akkuryhmään älykästä vaihtovirtageneraattoria tai akkuja vahingoittamatta. Katso lisätietoja tietolomakkeistamme. Tutustu myös valmistajan dokumentaatioon ja tarkista vaihtovirtageneraattorisi latausvirta. Suosittelemme käyttämään laskennan perusteena vaihtovirtageneraattorin 50 % latausvirtaa, kun käytössä on litium-käyttöakkuryhmä sekä tavanomainen tai älykäs vaihtovirtageneraattori, jotta vaihtovirtageneraattori ei ylikuormittuisi.

Tutustu DC-DC-laturimallistoomme Tutustu latausdiodimallistoomme Tutustu (Smart) BMS-mallistoomme

Akustonhallintajärjestelmät

Battery management systems take excellent care of Lithium batteries, protecting the individual cells of LiFePO4 batteries against over voltage, under voltage and over temperature and will shut down or reduce charging (VE.Bus products only) or disconnect the loads when this occurs.

Victron Energy offers several BMS options, in general the VE.Bus BMS and smallBMS signal separate devices to disconnect the charging (Cyrix-Li, DC-DC chargers) or disconnect the loads (BatteryProtect), the other (Smart) BMS versions are designed for vehicles or boats and offer more ‘all-in one’ functionalities.

Tutustu akustonhallintajärjestelmiimme

Akkumonitorit

Akkumonitori on ikään kuin akkusi polttoainemittari. Se taltioi, miten paljon sähköä on kulutettu ja miten paljon sitä on ladattu. Akkumonitori laskee varaustilan, jäljellä olevan kapasiteetin ja käyttöajan ennen tyhjentymistä. Akkujännite ei ilmaise tarkasti, miten täynnä akku on (erityisesti kuormitettuna). Akkumonitorilla se on mahdollista.

Victron Energy ‑akkumonitorit kirjaavat ylös historiatietoja, kuten purkaussyklien määrän, syvimmän purkautumisasteen, korkeimman jännitteen, matalimman jännitteen ja niin edelleen. Se hälyttää kriittisistä olosuhteista, kuten matalasta jännitteestä tai matalasta varaustasosta, ja se voi jopa katkaista koko virransyötön kalliiden akkuvahinkojen välttämiseksi, tai käynnistää generaattorin.

Victron tarjoaa akkumonitoreita näytöllä tai ilman, ja Smart-versioiden avulla voit seurata yksityiskohtaisia tietoja ja säätää asetuksia ilmaisella VictronConnect-sovelluksellamme. Tutustu akkumonitorimallistoomme

BatteryProtect

BatteryProtect katkaisee akun kytkennän ei-oleellisiin kuormiin ennen kuin se pääsee purkautumaan ennalta määritetyn tason alapuolelle (täydellinen purkautuminen voisi vahingoittaa akkua) tai ennen kuin siinä jäljellä oleva virta ei enää riitä moottorin käynnistämiseen.

Victron Energy BatteryProtect ‑tuote on paljon enemmän. Sisäänrakennettu sammutusviive takaa, että elintärkeät elektroniset laitteet eivät kytkeydy pois tahattomasti esimerkiksi moottorin käynnistyspyörityksen aiheuttaman jännitepudotuksen vuoksi. Toiminto myös muodostaa yhteyden uudelleen automaattisesti, kun akun lataustaso on jälleen riittävä.
BatteryProtect-laitteessa on etäkytkin, joten se voidaan kytkeä päälle/pois akustonhallintajärjestelmän tai kytkimen avulla. Älykäs versio on ohjelmoitavissa VictronConnect-sovelluksella.

Tutustu BatteryProtect-tuotevalikoimaamme

Laturit

Battery chargers recharge batteries (DC) when plugged into shore power (AC).
At the same time the Victron Energy battery chargers can also power devices directly.

All Victron Energy battery chargers are developed for professional duty. Our advanced multi step charging algorithms get the best out of your battery, giving the battery the power it needs, maintaining its health, ensuring better performance... and a longer life.

Smart models work with VictronConnect, so you can check the status and configure all settings of your battery charger remotely via Bluetooth. Chargers with different waterproof ratings (IP rating) are also available. Our wide range of models makes it easy to select the right charger, saving you the cost of having to buy a larger one.

Tutustu laturimallistoomme

DC-DC-laturit

DC-DC-muuntimia tai akusta-akkuun-latureita (yhdysrakenteisilla latausalgoritmeilla varustetut muuntimet) käytetään kaksoisakkujärjestelmissä, joissa (älykäs) vaihtovirtageneraattori ja käynnistysakku on yhdistetty käyttöakkuun (jonka jännite on sama tai eri) latausta varten. Niitä voidaan käyttää lataamiseen myös käyttökohteissa, jotka hyödyntävät omia akkujaan (esim. keulapotkurit), tai käyttökohteissa, joiden jännite poikkeaa käyttöakkuryhmän jännitteestä.

Useimpia DC-DC-latureita voidaan käyttää 12 V:n tai 24 V:n järjestelmissä, ja ne soveltuvat sekä lyijyakuille että litiumakuille. Jotkut DC-DC-laturimallit voidaan kytkeä rinnan lähtövirran suurentamiseksi. DC-DC-DC-laturit ovat täydellinen ja turvallinen ratkaisu litiumakkuryhmien lataamiseen älykkäillä vaihtovirtageneraattoreilla (ja lyijyakuillakin).

Litiumakkujen lataaminen vaihtovirtageneraattorilla
Useimpia vaihtovirtageneraattoreita ei voi kytkeä suoraan litiumakkuihin. Litiumakku vaatii enemmän virtaa kuin mitä vaihtovirtageneraattori pystyy syöttämään, ja tuloksena voi olla vaihtovirtageneraattorin pysyvä vaurioituminen. Vaihtovirtageneraattorin vaurioiden välttämiseksi latausvirtaa voidaan rajoittaa, jotta se pysyisi vaihtovirtageneraattorin turvallisella alueella.

Victron tarjoaa tähän ongelmaan useita ratkaisuja, joista yksi on DC-DC-muuntimet:

 • DC-DC converters act as a current limiter between the alternator and the battery: the battery can be safely charged without blowing up the alternator.
 • Victron also offers alternative solutions for dual battery systems powered by alternators. Some (smart) BMS products physically limit the current drawn from the alternator, in other systems, battery combiners might be a solid option. See the datasheets for more info.
Tutustu DC-DC-DC-muunninvalikoimaamme

Tasavirtaelektroniikka

Tasavirtalaitteet on suunniteltu toimimaan suoraan akkuryhmän jännitteellä (tasavirta). Erityisesti ajoneuvoissa ja veneissä voi olla (paljonkin) tasavirtaa käyttäviä laitteita (kuten ohjauspaneelit, valot, navigointilaitteet, autopilotti, kaikuluotaimet yms.).

Osa pienemmistä off-grid-järjestelmistä toimii suoraan tasavirralla käyttämällä 12 V:n valoja, televisiota ja jääkaappia. Suuremmissa järjestelmissä voi olla sekä vaihtovirta- että tasavirtakuormia.

Joka tapauksessa on tärkeää suojata akkua liialliselta purkautumiselta, ja tähän tarkoitukseen Victronilla on BatteryProtect.

Invertterit

Invertterit muuntavat akuista tulevan tasavirran vaihtovirraksi, jolla voidaan käyttää mitä tahansa 230 voltilla (tai tietyillä markkina-alueilla 110 voltilla) toimivia kodinkoneita tai sähkötyökaluja.

Kaikki Victron Energy ‑invertterit on kehitetty ammattikäyttöön, ja ne ovat erittäin kestävän laitteen maineessa myös kaikista haastavimmissa olosuhteissa. Yhdysrakenteinen, puhdasta siniaaltoa tuottava Pure Sine Wave ‑teknologia takaa yhteensopivuuden tietokoneille ja muulle herkälle elektroniikalle, ja korkea huipputeholuokitus sallii vahvojen sähkötyökalujen korkeat käynnistysvirrat, joten voit ongelmitta kytkeä minkä tahansa kuorman. Korkean hyötysuhteen ja erittäin alhaisen oman kulutuksen ansiosta varastoitu energia voidaan käyttää tehokkaasti sähkölaitteiden virransyöttöön, eikä energiahukkaa tarvitse huomioida suurin marginaalein.

Suuremmat mallit soveltuvat tehonsa puolesta teollisille laitteille, ja käytettävissä on lähestulkoon rajoittamattomasti sähköä rinnakkais- tai kolmivaihekäytössä. Muissa malleissa on yhdysrakenteiset laturit (invertteri-laturit), joita voidaan käyttää, kun lataus maasähköllä tai vaihtovirtasyötöllä on tärkeä vaatimus. Olipa tarpeesi mikä hyvänsä, laajan mallistomme ansiosta oikean invertterin valinta omaan käyttötarkoitukseesi on helppoa, eikä sinun tarvitse investoida tarpeettoman suurikokoiseen laitteeseen.

Tutustu invertterimallistoomme Tutustu invertteri-laturimallistoomme

Käyttöakut

Käyttöakkuihin varastoidaan järjestelmän sähkölaitteiden tarvitsema sähkö, ja ne takaavat autonomian erityisesti sellaisissa tilanteissa, joissa muita virtalähteitä ei ole käytettävissä, ainakaan täysipainoisesti.

Victron Energy tarjoaa useita erilaisia akkuteknologioita ammattilaistason suorituskyvyllä ja luotettavuudella sekä pitkällä käyttöiällä kaikista haasteellisimpiin käyttöympäristöihin. Niillä on 2 vuoden maailmanlaajuinen takuu, ja tietolomakkeemme sisältävät kattavan kuvauksen suorituskyvystä ja odotettavissa olevasta käyttöiästä, joten voit välttää yllätykset matkan varrella.

Saatavilla on useita eri teknologioita, mutta ensisijaisesti valinta tehdään lyijyakkujen ja litiumakkujen välillä riippuen järjestelmän suorituskykyodotuksista, purkusyklin hinnasta ja fyysisistä tekijöistä (koko/paino).

 • Valitse lyijyakut, kun:
 • Käyttö on satunnaista
 • Edullinen hankintahinta on tärkeä kriteeri
 • Paino- ja tilarajoituksia ei ole
 • Latausnopeus voi olla tavanomainen
 • Valitse litium, kun:
 • Käyttö on päivittäistä
 • Edullinen syklihinta on tärkeä kriteeri
 • Paino- ja tilarajoituksia on
 • Latauksen on tapahduttava nopeasti

Käyttöakut

Käyttöakkuihin varastoidaan järjestelmän sähkölaitteiden tarvitsema sähkö, ja ne takaavat autonomian erityisesti sellaisissa tilanteissa, joissa muita virtalähteitä ei ole käytettävissä, ainakaan täysipainoisesti.

Victron Energy tarjoaa useita erilaisia akkuteknologioita ammattilaistason suorituskyvyllä ja luotettavuudella sekä pitkällä käyttöiällä kaikista haasteellisimpiin käyttöympäristöihin. Niillä on 2 vuoden maailmanlaajuinen takuu, ja tietolomakkeemme sisältävät kattavan kuvauksen suorituskyvystä ja odotettavissa olevasta käyttöiästä, joten voit välttää yllätykset matkan varrella.

Saatavilla on useita eri teknologioita, mutta ensisijaisesti valinta tehdään lyijyakkujen ja litiumakkujen välillä riippuen järjestelmän suorituskykyodotuksista, purkusyklin hinnasta ja fyysisistä tekijöistä (koko/paino).

 • Valitse lyijyakut, kun:
 • Käyttö on satunnaista
 • Edullinen hankintahinta on tärkeä kriteeri
 • Paino- ja tilarajoituksia ei ole
 • Latausnopeus voi olla tavanomainen
 • Valitse litium, kun:
 • Käyttö on päivittäistä
 • Edullinen syklihinta on tärkeä kriteeri
 • Paino- ja tilarajoituksia on
 • Latauksen on tapahduttava nopeasti

Lataussäätimet

Lataussäädin kerää energian aurinkopaneeleista ja varastoi sen akkuihin. Uusinta ja nopeinta teknologiaa käyttävät lataussäätimemme maksimoivat energian talteenoton ja ohjaavat virransyöttöä älykkäästi siten, että täysi lataustaso saavutetaan mahdollisimman nopeasti akkujen toimintakuntoa heikentämättä. Lopputuloksena on parempi suorituskyky ja mahdollisimman pitkä käyttöikä.

Useimmissa tapauksissa aurinkopaneeleihin kohdistuva valovoima muuttuu jatkuvasti, mikä vaikuttaa niiden suorituskykyyn. Victron Energyn lataussäätimet hyödyntävät huippunopeaa enimmäistehopisteen seurantaa ja puristavat jopa 30 % enemmän energiaa irti paneeleistasi.

Smart-malleissa kerättyä aurinkoenergiaa voidaan seurata ja analysoida maksuttomalla VictronConnect-sovelluksella, ja muut yhteysominaisuudet mahdollistavat etäyhteyden VRM-portaalimme kautta. Pienemmissä malleissa on älykäs kuorman lähtöliitäntä, mikä estää akkujen tyhjäksi käyttämisestä syntyvät vauriot. Suuremmissa järjestelmissä lataussäätimet voidaan synkronoida siten, että ne toimivat yhtenä suurena ja hyötysuhteeltaan hyvin korkeana laturina.

Tutustu aurinkopaneelilaskuriimme, joka auttaa aurinkopaneelien mitoittamisessa ja MPPT-lataussäätimen valinnassa

Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit ottavat talteen auringonvalosta saatavan energian ja johtavat sen lataussäätimelle, joka varastoi energian järjestelmän akkuryhmään. Aurinkopaneelien lisääminen järjestelmään merkitsee ilmaista energiaa, riippumattomuutta sähköverkosta ja mahdollisuutta pienentää tai poistaa kokonaan meluisat, polttoainetta kuluttavat ja raskasta huoltoa edellyttävät generaattorit.

Victron Energy tarjoaa kattavan valikoiman hyötysuhteeltaan korkeita aurinkopaneeleja, joilla on poikkeuksellisen hyvä suorituskyky heikossa auringonvalossa ja korkea herkkyys valolle koko auringon valospektrin alalla, minkä ansiosta ne soveltuvat ihanteellisesti mihin tahansa järjestelmään. Victron Energyn aurinkopaneelit täyttävät kaikista tiukimmat turvallisuusvaatimukset, ja niille myönnettävä rajoitettu takuu merkitsee, ettei matkan varrella pääse syntymään yllätyksiä.

Tutustu aurinkopaneelimallistoomme

Käynnistysakut

Käynnistysakkuja tarvitaan moottorin/moottoreiden käynnistämiseksi. Nämä akut on suunniteltu sietämään suuria purkuvirtoja, ja niiden teknologia poikkeaa käyttöakuissa käytetystä. Käynnistysakun tahattoman purkautumisen estämiseksi se tulisi aina eristää käyttöakuista. Victron Energy tarjoaa useita ratkaisuja eri järjestelmätyypeille.

Victron Energyn valikoimassa on useita latausdiodimalleja. Tarjoamme myös kattavampia keinoja yhdistää käynnistys- ja käyttöakut toisiinsa turvallisesti, mukaan lukien latausdiodin yhdistäminen akustonhallintajärjestelmään, keskitetyt Smart BMS ‑tuotteet ja DC-DC-laturit. Nämä vaihtoehdot voivat tarjota monipuolisempia ohjaus- ja konfigurointitapoja, joilla suojataan erityisesti säätelemättömiä vaihtovirtageneraattoreita ylikuumenemiselta ja litiumakkuja liialliselta purkautumiselta/lataukselta.

Tutustu latausdiodimallistoomme Tutustu DC-DC-laturimallistoomme Tutustu (Smart) BMS-mallistoomme

VictronConnect

Kaikkia älykkäitä Victron Energy ‑tuotteita voidaan valvoa ja ohjata mobiililaitteella. Kytke vain VictronConnect-sovellus Bluetooth-yhteydellä, niin voit tarkastella suoraan järjestelmäsi suorituskykytietoja. Voit myös helposti muuttaa asetuksia, kytkeä laitteita päälle tai pois ja paljon muuta.

Myös VE.Direct-portilla varustetut ei-älykkäät laitteet voivat muuttua älykkäiksi, kun käytössä on VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Järjestelmää voidaan myös valvoa ja ohjata etäohjatusti. VictronConnect-etäkäyttötoiminnot mahdollistavat VE.Direct-portilla varustettujen Victron-tuotteiden etäkäytön GX-tuotteella VRM-portaalin kautta. Tämä tehokas toiminto mahdollistaa täydellisen konfiguroinnin ja valvonnan käytännöllisesti katsoen maailman joka kolkasta VictronConnect-sovelluksella. Käyttöliittymäkokemus on samanlainen kuin jos tuotteisiin muodostettaisiin paikallinen yhteys Bluetooth-yhteydellä tai langallisella VE.Direct–USB–yhteydellä.

Katso, mihin kaikkeen VictronConnect-sovellus pystyy Tarkastele GX-laitteitamme
Järjestelmän tekniset tiedot
Miten kulutusprofiili muuntuu toimivaksi järjestelmäksi? Kustannustehokkaan valaistusjärjestelmän virransyöttöratkaisuehdotuksemme liikkuville huoltoammattilaisille sekä litium- että lyijyakkua hyödyntäviin järjestelmiin.

Sinun on käytettävä uudempaa selainta, jotta tämän taulukon ja osan tiedot näkyisivät oikein.

Energiankulutus
Odotetut kuormat
Akkutyökalujen ±3 akun lataaminen
Pienen liikkuvan toimiston virransyöttö (kannettava tietokone / tulostin / älypuhelin)
Matkustamon valot (LED)
Päivittäinen energiankulutus:
350 Wh
Tarvittava huipputeho:
200 W
Järjestelmän huipputeho:
700 W
Suurin energiankulutus, lyijyakku:
540 W
Suurin energiankulutus, litiumakku:
768 W
Vaihtosuuntaus
Inverter
Victron Phoenix 12/350
Varastointi
Service battery:
90 Ah 12 V AGM tai
Litium: 12,8 V / 60 Ah
Akun suojaus:
BatteryProtect 100A
Suojaa akkua liialliselta purkautumiselta. Käytetään sekä lyijy- että litiumakkujärjestelmissä
Generointi
Lataaminen moottorin vaihtovirtageneraattorilla (katso selitys tästä)
Vaihtovirtageneraattorin antovirta:
70–90 A*
Turvallinen virtataso on 50 %
* Katso tekniset tiedot valmistajan tietolomakkeesta.
Lyijyakkujen lataus:
Orion-Tr 12/12-18* tai
Cyrix-ct 120A**
* Tai Smart-versio
** Cyrix ei toimi älykkäiden vaihtovirtageneraattorien kanssa.
Käyttö litiumakkujen kanssa:
Smart BMS CL 12/100
Suojattu enintään 40 A:n sulakkeella, litiumakun lataus 30 A, 50 % purkautuneen akun lataus täyteen ±1 tunnissa.
Kiinnitetään plus-puolelle, ei tarvetta eristää tasavirtakuormia.
Valvonta
Akkumonitori:
SmartShunt battery monitor 500A
Jatko-osat
Battery charger:
Blue Smart IP22 ‑laturi 12/30
Jos akkua ladataan moottorin vaihtovirtageneraattorilla päivittäin <2 tuntia, lisää järjestelmään lataus maasähköllä tai aurinkosähköllä.
Aurinkopaneeli:
BlueSolar-paneeli: : ±100 W
Lataussäädin:
Smart MPPT 75/15
Näytä koko luettelo Merkki osoittaa alas
Näytä koko luettelo Merkki osoittaa alas

Miksi valita Victron Energy?

Tarpeeseen soveltuvat tuotteet

Olet aina tien päällä, joten tarvitset luotettavia mutta kustannustehokkaita ratkaisuja, jotka tuottavat sinulle sähköä vuosiksi eteenpäin. On tärkeää, että käytössäsi on juuri omia erityistarpeitasi vastaavat virransyöttölaitteet, jotka myös täyttävät lupauksensa eivätkä tuota pettymystä. Victron Energy tarjoaa kattavan valikoiman modulaarisia, yhteen liitettäviä tuotteita, jotka lunastavat niille asetetut odotukset. Taustalla on 45 vuoden kokemus sähköntuottoon liittyvien haasteiden innovatiivisista ratkaisuista.

Ikoni 45 vuoden ajalta – Victron Energy
Litiumakku

Miksi valita Victron Energy?

Aina päällä. Aina valmis.

Laadukkaat järjestelmämme tarjoavat todistetusti korkeaa luotettavuutta kerta toisensa jälkeen. Se käy ilmi maailmanlaajuisesta markkinajohtajuudestamme ambulanssien virransyöttöratkaisuissa ja lukuisista, yli 40-vuotiaista Victron Energy ‑inverttereistä, jotka toimivat edelleen alkuperäisessä tehtävässään.

Ambulanssi

Miksi valita Victron Energy?

Luotettavuus on pitkän käyttöiän salaisuus

Pelkkä hintaan tuijottaminen virransyöttöinvestointeja suunniteltaessa voi olla petollista. Investoinnin todellinen suorituskyky ja odotettavissa oleva käyttöikä ovat yhtä lailla tärkeitä seikkoja. Onneksi Victron Energy ‑laitteet lunastavat niille asetetut odotukset sekä suorituskyvyn että odotettavissa olevan käyttöiän suhteen (kun niitä käytetään ohjeiden mukaisesti). 5 vuoden takuu sekä nopeat ja reilut korjauskäytäntömme merkitsevät, että investointisi on turvattu eikä se useimmissa olosuhteissa tule pettämään sinua.

vuoden takuu
Victron-ammattilainen esittelee VictronConnect-sovellusta asiakkaalle

Miksi valita Victron Energy?

Ammattikäytön haasteet. Hyväksytty.

Mikä hyvänsä ajoneuvosi elektroniikan tai työssä tarvitsemasi välineiden virrantarve onkaan, Victron Energy tarjoaa markkinoiden laajimpiin lukeutuvan virransyöttöratkaisujen valikoiman, joka suoriutuu työsi vaatimista haasteista. Kokonaisratkaisuja tarjoavan yksittäisen valmistajan kanssa toimimisen etuna on, että sinun tarvitsee ottaa yhteyttä vain yhteen paikkaan päivitysten ja mahdollisten harvinaisten ongelmien ratkaisemiseksi. Maailmanlaajuisella Victron Energy ‑ammattilaisverkostollamme on käytettävissään 45-vuotinen ongelmanratkaisukokemus. He osaavat muuntaa haasteesi luotettaviksi ratkaisuiksi, joihin voit luottaa, ja investointisi on turvassa vuosiksi eteenpäin.

Victron-ammattilaiset seisovat Victron-laitteiston vieressä auton takana

Miksi valita Victron Energy?

Ammattiajoneuvot
ammattitaitoista osaamista

Katso, miten ratkaisemme tyypillisiä ajoneuvohaasteita
Moottorin käyttövoima
Nuolikuvake
Tutustu osaamiseemme ammattiajoneuvojen sektorilla

Vaikuttaa siltä, ettei selaimesi tue uusimpia teknologioita, joten tämä osio ei näy oikein. Vaihda selaimesi uudempaan, jos haluat tarkastella osiota.

Smart BMS CL 12/100

Kytke mikä tahansa vaihtovirtageneraattori turvallisesti Smart-litiumakkuihin.

Tutustu ajoneuvojen suosittuihin järjestelmädiagrammeihin
Lataa kuvasto
Lataa kuvake
Yksityiskohtainen vertailu

Asiantuntijan näkemys: litium- vai AGM-akut

Näytä enemmän Carret icon
DC-DC-laturi

Ammattimaista käyttöakkujen latausta Orion-TR Smart -tuotteella.

Victron Professional

Rekisteröidy seuraavaan ajoneuvo-webinaariin tai verkkokurssille.

Lataa esite

Tutustu ammattiajoneuvotuotteisiimme ja muihin konfiguraatioihin.

Victron connect

VictronConnect-sovellus tarjoaa tosiaikaiset tilannetiedot ja täydellisen hallinnan

Esimerkkiratkaisuja kumppaneiltamme

Vieraile blogissamme

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Paikallisten Victron-ammattilaisten laaja verkosto on omistautunut etsimään optimaalista ratkaisua tarpeeseesi.

Luota maailmanlaajuiseen palveluumme

Victron pyrkii tarjoamaan asiakkailleen palvelua ja tukea nopeasti ja ammattimaisesti. Tämän vuoksi kansainvälisellä Victron-ammattilaisten verkostolla on käytettävissään korkein mahdollinen tekninen osaaminen, ja ne ovat sitoutuneet tarjoamaan korjausapua nopealla aikataululla.

Voit siis aloittaa matkasi tai jatkaa sitä, mihin ikinä se suuntautuukaan.