kenttätesti

Aurinkopaneelimoduulit

Tosielämän vertailu Mono-, Poly-, PERC- ja Dual PV ‑moduulien välillä.

Tosiaikaiset tiedot
-- -- paikallinen aika
Asennuspäivä: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Säteilyvoimakkuus
Romania
44°17'59.9"N
26°11'29.7"E

Mono

2500Wp --
Aurinkoenergian kokonaistuotto: --

Split-cell

2500Wp --
Aurinkoenergian kokonaistuotto: --

Poly

2500Wp --
Aurinkoenergian kokonaistuotto: --

PERC

2500Wp --
Aurinkoenergian kokonaistuotto: --

* Tämä on kenttätesti, ja tulokset koskevat vain tätä nimenomaista asennusta tässä kohteessa, tutki, mikä ratkaisu soveltuu parhaiten omaan käyttötarkoitukseesi, sillä tulokset voivat vaihdella ympäristötekijöistä riippuen.

Ambulanssi

Sen pitää toimia missä tahansa ja joka hetki.

Kun elämä voi olla sekunneista kiinni, luotettavan sähköjärjestelmän tärkeyttä ei voida kyllin korostaa. Sähköjärjestelmä ei saa koskaan häiritä sairaanhoitajien varsinaista työtä, vaan sen tulee yksinkertaisesti toimia kaikkialla, ajankohdasta riippumatta ja joka käyttökerralla. Järjestelmä on valmisteltava pahimman varalle, ja sen tulee estää sähkönsaantiongelmat aina kun se on mahdollista.

Tämän kaltaiset vaativat tarpeet inspiroivat asiantuntijoitamme kehittämään ratkaisuja, jotka suoriutuvat tilanteesta riippumatta. Innovaatiomme ja ongelmanratkaisukykymme kuluneen 45 vuoden ajalta ovat osaltaan auttaneet meitä saavuttamaan kansainvälisen johtoaseman ambulanssien sähkönsyöttöratkaisuissa, mutta meitä se ei ole muuttanut. Päinvastoin, se inspiroi meitä luomaan entistä parempia sähkönsyöttöratkaisuja, jotka perustuvat osaamiseen.

Kun sähköllä

säästetään henkiä

Saatavilla on monen kokoisia ja mallisia ambulansseja. Victron Energy tarjoaa modulaarisia järjestelmiä, ja ambulanssivalmistajat voivat rakentaa komponenteista juuri haluttujen vaatimusten ja budjetin mukaisen lopputuloksen. Otetaan esimerkiksi tavanomaisen ambulanssin järjestelmä.

Päivittäinen energiankulutus

1 800 Wh

Huipputehontarve

1500W

Tässä esimerkissä

Päivittäinen energiankulutus saadaan laskemalla yhteen kaikki sähköä kuluttavat laitteet X niiden käyttöaika päivässä. Huipputehontarve saadaan laskemalla yhteen kaikkien samanaikaisesti käytettävien laitteiden teho watteina.

Ilmeiset vaihtoehdot

Järjestelmän rakenne

Huomioitavat seikat

Alla on kuvaus tietyistä tärkeistä suunnitteluperiaatteista. Tarkastele suunnittelijoidemme suosituksia napsauttamalla kysymyksiä.

 • 01

  Mikä invertteri (koko) on luotettava ja kompakti ratkaisu?

  Luokkansa parhaat invertteri-laturit ovat tuottaneet sähköä kaikista haasteellisimmissa ympäristöissä jo vuosikausien ajan.
  Multiplus-mallisto on paras valinta, kun halutaan muuntaa sähköä ja ladata maasähköllä. Puhdasta siniaaltoa tuottava Pure Sine Wave ‑teknologia takaa yhteensopivuuden tietokoneille ja muulle herkälle elektroniikalle. UPS-toiminto huolehtii kuormien saumattomasta ja katkottomasta, jopa alle 20 mikrosekunnissa tapahtuvasta kytkennästä, kun maasähkö kytketään irti. Käyttö- ja käynnistysakun lataaminen tapahtuu yhdysrakenteisella laturilla, joka pystyy lataamaan molempia erillisten latausprofiilien ansiosta. Kattava MultiPlus-mallistomme sisältää sopivan invertterin jokaiseen tarpeeseen. Saatavilla on myös kompakteja malleja käyttökohteisiin, joissa tila on kortilla.
  Invertterit muuntavat tasavirtasähkön vaihtovirtasähköksi. Invertterit tulisi mitoittaa siten, että niiden kapasiteetti riittää jatkuvalle keskimääräiselle vaihtovirtakuormalle, ja niiden tulisi täyttää samanaikaisten vaihtovirtakuormien odotettu huipputehontarve. Tutustu invertteri-laturimallistoomme

  Ammattilaisen valinta

  MultiPlus Compact 12/2000/80: tämä 2 000 VA:n invertteri käyttää ajoneuvon 12 V:n käyttöjännitettä ja tuottaa ongelmitta sähköä kuormille myös huipputehoa tarvittaessa. 80 ampeerin latausvirta pikalataa litium-käyttöakkuryhmää samalla, kun toinen lähtö huolehtii käynnistysakusta. Jos käytössä on lyijyakut, latausvirtaa voidaan alentaa akkuryhmän koon perusteella. Kompaktien mittojen ansiosta kallisarvoista sisätilaa säästyy.
  Järjestelmät, joiden päivittäinen energiankulutus on suurempi tai joiden käyttöakkuna on lyijyakku, edellyttävät pidempää aikaa maasähkö kytkettynä täyden varaustilan saavuttamiseksi. Lyijyakkujen latausominaisuuksien vuoksi siinä kestää pidempään, mikä tarkoittaa, että veneen on oltava kytkettynä pidemmän aikaa maasähköön.
 • 02

  Litium vai lyijyakku vapaa-ajan akuksi, ja minkä kokoinen?

  Victron Energy tarjoaa useita käyttöakkuvaihtoehtoja: ensisijaisesti valinta tehdään lyijyakkujen ja litiumakkujen välillä riippuen järjestelmän suorituskykyodotuksista, purkusyklin hinnasta ja fyysisistä tekijöistä (koko/paino). Käytettävä akkuteknologia vaikuttaa myös järjestelmän muihin komponentteihin, jotka on suoraan kytketty akkuihin (tai hallitsevat niitä).

  Yleisesti ottaen järjestelmän tulisi valita litiumakut, kun päivittäinen sähköntarve on äärimmäisen korkea, kun tarvitaan erittäin nopeaa latausnopeutta tai kun akustoon kohdistuu paino- tai kokorajoituksia. Litiumakuilla on myös alhaisempi syklihinta. Lyijyakkujen alkukustannukset ovat edullisemmat ja ne soveltuvat ihanteellisesti yleisiin, vaatimustasoltaan tavanomaisiin käyttöprofiileihin ja kohteisiin, joissa koko ja paino eivät ole rajoittavia tekijöitä. Tämä on hyvin karkea tiivistelmä akkuteknologian kehityskuluista ja osaamisestamme 45 vuoden ajalta, mutta lisätietoja on syväluotaavassa oppaassamme.

  Victron Energy tarjoaa korkealaatuisia, perusteellisesti testattuja akkuja korkealuokkaisella sähköisellä suorituskyvyllä. Tietolomakkeemme sisältävät kattavan kuvauksen suorituskyvystä ja odotettavissa olevasta käyttöiästä, joten voit välttää yllätykset matkan varrella. Laaja akkuvalikoimamme
  Valintoja, valintoja... Litium vai lyijy?

  Ammattilaisen valinta

  Lithium 12,8V Smart 200Ah. Tämä kompakti ja kevyt akku varastoi jopa 2 560 kWh energiaa, ja se selviytyy vaivatta odotetusta kuormasta, vaikka purkuraja pidettäisiin 20 %:ssa käyttöikäsyistä. Pienen kokonsa ja painonsa ansiosta tilaa vapautuu sitä tarvitseville. Litiumakkujen pikalatausominaisuuksien ansiosta akku latautuu täyteen moottorin vaihtovirtageneraattorin tuottamalla sähköllä vain 2,5 tunnissa (moottorin 130 A:n vaihtovirtageneraattori lataa akkua turvallisesti 65 ampeeria per tunti ±50 %:n nimelliskapasiteetin mukaan). Maasähköä käytettäessä MultiPlus 80 A:n laturi lataa akun täyteen ±2 tunnissa.

  2x 12 V AGM-syväpurkausakut, 165 Ah. Lukuisat ambulanssit käyttävät edelleen lyijyakkuja, joten se on perusvalinta. Niiden aloituskustannus on alhaisempi, mutta lataussyklien lukumäärä on pienempi, mistä seuraa, että litium tarjoaa alhaisemmat syklikohtaiset kustannukset, joten se on parempi ja edullisempi vaihtoehto pitkällä aikavälillä. Jos paino- ja tilarajoitukset antavat myöten, kaksi sarjaan kytkettyä 12 V 165 Ah AGM-syväpurkausakkua suoriutuvat kuormista ongelmitta. Akkujen lataus tapahtuu hitaammin, ja riippuvuus maasähköllä tapahtuvasta latauksesta on suurempi kuin litiumakuilla. DC-DC-laturi on kytketty ajoneuvon älykkääseen vaihtovirtageneraattoriin, ja se lataa 50 % varaustasolla olevat käyttöakut täyteen ±5–7 tunnissa. Kun vene on kytkettynä maasähköön, MultiPlus lataa akut yön aikana.
  Akkujen mitoittamisessa lyijyakkujen nyrkkisääntönä voidaan pitää päivittäisen energiankulutuksen kaksinkertaistamista laskentaa varten, koska niiden turvallinen purkuaste on 50 %. Litiumakkujen tapauksessa varakapasiteetti puolestaan on noin 20 %. Valitse laskennan pohjalta lähin malli valikoimastamme ja pyöristä ampeerit ylöspäin varmuuden vuoksi.
 • 03

  Vapaa-ajan (litium-) akkujen turvallinen yhdistäminen (älykkäisiin) latureihin ja käynnistysakkuihin

  Ratkaise kaikki haasteet yhdistelemällä (älykkäät) laturit sekä käynnistys- ja käyttöakut (litium tai lyijy) laajaan valikoimaamme DC-DC-latureita, latausdiodeja ja Smart BMS ‑tuotteita. Ratkaisumme on suunniteltu erityisesti ajoneuvoille, ja niiden avulla voidaan varmistaa, että sekä lyijy- että litiumkäyttöakut latautuvat ja purkautuvat oikein vahingoittamatta älykästä laturia tai akkuja.
  Oikea ratkaisu riippuu ensisijaisesti laturiesi (älykäs tai tavallinen) sekä käyttöakkujesi (lyijy tai litium) yhdistelmästä sekä muista tekijöistä. Voit kysyä neuvoa paikalliselta Victron Energy ‑asentajaltasi. Kysy paikalliselta asentajaltasi

  Ammattilaisen valinta

  Litium: Akustonhallintajärjestelmä BMS 12/200: Tämä kompakti ja vakaa ratkaisu on ihanteellinen valinta litiumakkua hyödyntäviin 12 V:n sähköjärjestelmiin, joiden kuorma on enintään 200 A. Laite tarjoaa useita toimintoja: akustonhallintajärjestelmän, virranrajoittimen, latausdiodin ja BatteryProtect-laitteen yksissä kuorissa. Akustonhallintajärjestelmä ohjaa litiumakkuja ja niiden latausta asianmukaisesti ja nopeasti. Virranrajoitintoiminto rajoittaa latausvirran vaihtovirtageneraattorin turvalliselle tehoalueelle, jotta vaihtovirtageneraattori ei ylikuumene tai kulu ennenaikaisesti. Latausdioditoiminto yhdistää turvallisesti vapaa-ajan akun ja käynnistysakun. BatteryProtect-toiminto suojaa vapaa-ajan akkua liialliselta purkautumiselta. BMS 12/200 yhdistelee kaikki nämä toiminnot, joten se on ihanteellinen ratkaisu ajoneuvoille.
  Huomaa, että tasavirtalaitteet on eristettävä, sillä BMS 12/200 yhdistetään miinuskytkentään ja näin ollen myös runkoon.
  Lyijy: Orion-Tr Smart 12/12-30 ja Smart BatteryProtect 220A: Nämä ammattikäyttöön suunnitellut, akusta akkuun kytkettävät Orion DC-DC-laturit mahdollistavat minkä tahansa kokoisen 12 V:n vaihtovirtageneraattorin (älykäs tai tavallinen) ja käynnistysakun kytkemisen mihin tahansa käyttöakkuun. 12/12-30 pyytää 30 A/h latausvirtaa älykkäältä vaihtovirtageneraattorilta, joka muussa tapauksessa ei syötä jatkuvaa virtaa, joka riittäisi lataukseen (tämän vuoksi Cyrix-ct-latausdiodi ei toimi älykkään vaihtovirtageneraattorin kanssa).
  Smart BatteryProtect 220A suojaa käyttöakkua liialliselta purkautumiselta tasavirtakuormilla, jotka on mitoitettava odotettavissa olevan maksimivirrantarpeen mukaan. Kytkemis- ja irtikytkemistasot voidaan määrittää VictronConnect-sovelluksella.
 • 04

  Miten moottori voidaan käynnistää vapaa-ajan akulla hätätilanteessa?

  Siinä harvinaisessa tapauksessa, että käynnistysakku tyhjentyisi, Cyrix-ct-lisälaite toimii hätäkäyttöreleenä käyttöakun ja käynnistysakun välillä, ja moottori voidaan käynnistää painamalla ohjauspyörän vieressä olevaa painiketta, joka aktivoi päällä/pois-etäkytkimen. Tässä tapauksessa Cyrix-ct 230 A:n käynnistysvirta on 500 A (5 sekunnin ajan). Huomaa, että tämä Cyrix-ct mahdollistaa vain hätäkäynnistyksen, käyttöakun lataus käynnistysakusta tapahtuu eri tavoin: katso vaihtovirtageneraattorien yhdistäminen akuilla.

Ammattikäytön haasteet?
Kysy paikalliselta Victron Energy ‑ammattilaiselta.

Jokaisesta komponentista on tarjolla on useita eri malleja. Tämän vuoksi me koulutamme Victron Energy ‑ammattilaisia, jotka huomioivat tarpeesi ja muuntavat ne luotettaviksi ratkaisuiksi. He kokevat tärkeäksi neuvoa asiakasta oikean ratkaisun valinnassa (vaikka tämä voi joskus olla vastoin asiakkaan omaa alustavaa ajatustaan). Ratkaisuja, joihin voit luottaa ja jotka turvaavat investointisi vuosiksi eteenpäin.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Victron-ammattilainen seisoo Victron-laitteistolla varustetun auton vieressä

Vaikuttaa siltä, ettei selaimesi tue uusimpia teknologioita. Sinun on käytettävä uudempaa selainta, jotta tämän osan tiedot näkyisivät oikein.

Järjestelmädiagrammi

litium- ja lyijyakkupohjaiset järjestelmät

Miten järjestelmän suunnitteluperiaatteet edistävät kokonaisratkaisun luotettavuutta?

Vapaa-ajan akku
Kuorma

Vaihtovirtalaitteet (yksivaiheinen)

Kaikki kotoa ja töistä tutut kotitalouskoneet tai raskaan käytön työkalut löytyvät yhtä lailla myös itsenäistä energiaa hyödyntävistä kohteista. Kaikki nämä laitteet edellyttävät toimiakseen vaihtovirtaa (230 V tai 110 V).

Jotkut näistä laitteista, kuten tietokoneet, voivat olla herkkiä muunnetun sähkön laadulle (huonolaatuinen maasähkö tai generaattorin tuottama vaihtovirta voivat heikentää sähkön laatua). Moottorikäyttöiset tai lämpöä tuottavat laitteet voivat myös tarvita korkean käynnistysvirran. Kaikki invertterimme tuottavat puhdasta siniaaltoa, myös silloin, kun tulevan vaihtovirran laatu on heikompaa, jotta herkkien kuormien toimivuus on taattu. Ne tarjoavat myös mahdollisuuden käyttää ongelmattomasti raskaitakin kuormia huipputeholla, joka on yleisesti kaksinkertainen invertterin nimelliskapasiteettiin nähden.

Esimerkkejä vaihtovirtalaitteista:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Vaihtovirtageneraattorit

Ajoneuvot ja veneet on varustettu moottorilla/moottoreilla, jotka tuottavat liikkumisessa tarvittavan voiman ohella myös sähköenergiaa vaihtovirtageneraattorien avulla. Vaihtovirtageneraattorit tuottavat mekaanisesta energiasta tasavirtaa, jota käytetään akkuryhmän lataamiseen tai tasavirtalaitteiden virransyöttöön.

Pienissä moottoreissa on tavallisesti pienet vaihtovirtageneraattorit ja suurissa moottoreissa suuremmat vaihtovirtageneraattorit. Joskus moottorissa on (ylimääräinen) suurtehovaihtovirtageneraattori, joka tuottaa enemmän sähköä. Erityisesti Euro 4/5 ‑moottoreilla varustetuissa ajoneuvoissa voi olla älykkäät (vaihtuvajännitteiset) vaihtovirtageneraattorit, joiden teho säätyy ajoneuvon toimintaolosuhteiden mukaisesti. Tämän vuoksi ne eivät lataa järjestelmään liitettyä toisioakkua riittävän tehokkaasti. Litiumkäyttöakut voivat ylikuormittaa moottorin vaihtovirtageneraattoria, joka on todennäköisesti suojattava ylikuumenemiselta tai ennenaikaiselta kulumiselta.

Olipa moottorissasi mikä hyvänsä vaihtovirtageneraattori tai käyttöakun tyyppi, Victron Energy tarjoaa kattavasti ratkaisuja minkä tahansa vaihtovirtageneraattorin kytkemiseksi mihin tahansa akkuryhmään älykästä vaihtovirtageneraattoria tai akkuja vahingoittamatta. Katso lisätietoja tietolomakkeistamme. Tutustu myös valmistajan dokumentaatioon ja tarkista vaihtovirtageneraattorisi latausvirta. Suosittelemme käyttämään laskennan perusteena vaihtovirtageneraattorin 50 % latausvirtaa, kun käytössä on litium-käyttöakkuryhmä sekä tavanomainen tai älykäs vaihtovirtageneraattori, jotta vaihtovirtageneraattori ei ylikuormittuisi.

Tutustu DC-DC-laturimallistoomme Tutustu latausdiodimallistoomme Tutustu (Smart) BMS-mallistoomme

Latausdiodit

Latausdiodien avulla käynnistysakku ja käyttöakku voidaan rinnankytkeä turvallisesti.
Latausdiodin avulla käyttöakkua voidaan ladata moottorin käydessä (ennalta määritetyllä jännitteellä). Käyttöakku kytketään irti käynnistysakusta, kun jännite laskee ylläpitolataustason alapuolelle, millä estetään käynnistysakun purkautuminen käyttöakkua käyttävien laitteiden toimesta. Victron Energy tarjoaa laajan valikoiman latausdiodimalleja ja -kokoja eri tyyppisiin järjestelmiin.

Hätäkäynnistys: jos käynnistysakkuun tulee toimintahäiriö, osa latausdiodeista sallii moottorin käynnistämisen käyttöakulla. Katso lisätietoja tietolomakkeista. Project-Id-Version: Victron Energy website Language: fi MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Generator: POEditor.com

Vaihtoehtoja latausdiodeille voivat olla muun muassa monipuolisemmat ohjaus- ja konfigurointivaihtoehdot, joilla suojataan erityisesti säätelemättömiä vaihtovirtageneraattoreita ylikuumenemiselta ja litiumakkuja liialliselta purkautumiselta/lataukselta. Lyijyakkujen yhteenkytkennässä voidaan hyödyntää myös DC-DC-DC-latureita. Litiumkäyttöakkujen kanssa voidaan käyttää DC-DC-latureita, erityisiä litiumkäyttöakkujen latausdiodeja (jotka voidaan kytkeä akustonhallintajärjestelmään) tai keskitettyjä Smart BMS ‑ratkaisuja.

Tutustu latausdiodimallistoomme Tutustu DC-DC-laturimallistoomme Tutustu (smart) BMS-mallistoomme

Akustonhallintajärjestelmät

Battery management systems take excellent care of Lithium batteries, protecting the individual cells of LiFePO4 batteries against over voltage, under voltage and over temperature and will shut down or reduce charging (VE.Bus products only) or disconnect the loads when this occurs.

Victron Energy offers several BMS options, in general the VE.Bus BMS and smallBMS signal separate devices to disconnect the charging (Cyrix-Li, DC-DC chargers) or disconnect the loads (BatteryProtect), the other (Smart) BMS versions are designed for vehicles or boats and offer more ‘all-in one’ functionalities.

Tutustu akustonhallintajärjestelmiimme

Akkumonitorit

Akkumonitori on ikään kuin akkusi polttoainemittari. Se taltioi, miten paljon sähköä on kulutettu ja miten paljon sitä on ladattu. Akkumonitori laskee varaustilan, jäljellä olevan kapasiteetin ja käyttöajan ennen tyhjentymistä. Akkujännite ei ilmaise tarkasti, miten täynnä akku on (erityisesti kuormitettuna). Akkumonitorilla se on mahdollista.

Victron Energy ‑akkumonitorit kirjaavat ylös historiatietoja, kuten purkaussyklien määrän, syvimmän purkautumisasteen, korkeimman jännitteen, matalimman jännitteen ja niin edelleen. Se hälyttää kriittisistä olosuhteista, kuten matalasta jännitteestä tai matalasta varaustasosta, ja se voi jopa katkaista koko virransyötön kalliiden akkuvahinkojen välttämiseksi, tai käynnistää generaattorin.

Victron tarjoaa akkumonitoreita näytöllä tai ilman, ja Smart-versioiden avulla voit seurata yksityiskohtaisia tietoja ja säätää asetuksia ilmaisella VictronConnect-sovelluksellamme. Tutustu akkumonitorimallistoomme

BatteryProtect

BatteryProtect katkaisee akun kytkennän ei-oleellisiin kuormiin ennen kuin se pääsee purkautumaan ennalta määritetyn tason alapuolelle (täydellinen purkautuminen voisi vahingoittaa akkua) tai ennen kuin siinä jäljellä oleva virta ei enää riitä moottorin käynnistämiseen.

Victron Energy BatteryProtect ‑tuote on paljon enemmän. Sisäänrakennettu sammutusviive takaa, että elintärkeät elektroniset laitteet eivät kytkeydy pois tahattomasti esimerkiksi moottorin käynnistyspyörityksen aiheuttaman jännitepudotuksen vuoksi. Toiminto myös muodostaa yhteyden uudelleen automaattisesti, kun akun lataustaso on jälleen riittävä.
BatteryProtect-laitteessa on etäkytkin, joten se voidaan kytkeä päälle/pois akustonhallintajärjestelmän tai kytkimen avulla. Älykäs versio on ohjelmoitavissa VictronConnect-sovelluksella.

Tutustu BatteryProtect-tuotevalikoimaamme

Cerbo GX

Victron Energy Cerbo GX on asennuskokonaisuuden tiedonsiirtokeskus, jonka avulla voit hallita järjestelmääsi ja hyödyntää sen ominaisuuksia täysipainoisesti olinpaikastasi riippumatta. Lisävarusteinen GX Touch 50 on Cerbo GX:n kumppanilaite, jonka viisituumainen kosketusnäyttö tarjoaa välittömän yleisnäkymän järjestelmästäsi, ja sen avulla voit muuttaa asetuksia silmänräpäyksessä.

Valvo akkujen lataustilaa ja tehonkulutusta; aurinkopaneelien, generaattorin ja verkkovirran sähköntuottoa, ja nestesäiliöiden tasoja ja lämpötiloja reaaliajassa. Voit vaivatta valvoa maasähkön tulotehorajaa, käynnistää/pysäyttää generaattorit (automaattisesti) tai jopa määrittää hiljaiset kellonajat, jotta generaattori ei käynnistyisi keskellä yötä. Optimoi järjestelmä muuttamalla mitä tahansa asetusta, valvo hälytyksiä, suorita diagnoositarkistuksia ja ratkaise haasteita etäohjatusti maksuttomalla Victron-etähallintaportaalilla (VRM).

Cerbo GX on helppokäyttöinen, visuaalinen järjestelmä, ja sähköjärjestelmää koskevien haasteiden ratkaisu on sen avulla vaivatonta. Voit yksinkertaisesti muodostaa yhteyden Victron Remote Management (VRM) ‑portaalin kautta tai hallita järjestelmää suoraan lisävarusteisen GX Touch ‑laitteen, monitoiminäytön tai VictronConnect-sovelluksen kautta Bluetooth-ominaisuuden ansiosta.

DC-DC-laturit

DC-DC-muuntimia tai akusta-akkuun-latureita (yhdysrakenteisilla latausalgoritmeilla varustetut muuntimet) käytetään kaksoisakkujärjestelmissä, joissa (älykäs) vaihtovirtageneraattori ja käynnistysakku on yhdistetty käyttöakkuun (jonka jännite on sama tai eri) latausta varten. Niitä voidaan käyttää lataamiseen myös käyttökohteissa, jotka hyödyntävät omia akkujaan (esim. keulapotkurit), tai käyttökohteissa, joiden jännite poikkeaa käyttöakkuryhmän jännitteestä.

Useimpia DC-DC-latureita voidaan käyttää 12 V:n tai 24 V:n järjestelmissä, ja ne soveltuvat sekä lyijyakuille että litiumakuille. Jotkut DC-DC-laturimallit voidaan kytkeä rinnan lähtövirran suurentamiseksi. DC-DC-DC-laturit ovat täydellinen ja turvallinen ratkaisu litiumakkuryhmien lataamiseen älykkäillä vaihtovirtageneraattoreilla (ja lyijyakuillakin).

Litiumakkujen lataaminen vaihtovirtageneraattorilla
Useimpia vaihtovirtageneraattoreita ei voi kytkeä suoraan litiumakkuihin. Litiumakku vaatii enemmän virtaa kuin mitä vaihtovirtageneraattori pystyy syöttämään, ja tuloksena voi olla vaihtovirtageneraattorin pysyvä vaurioituminen. Vaihtovirtageneraattorin vaurioiden välttämiseksi latausvirtaa voidaan rajoittaa, jotta se pysyisi vaihtovirtageneraattorin turvallisella alueella.

Victron tarjoaa tähän ongelmaan useita ratkaisuja, joista yksi on DC-DC-muuntimet:

 • DC-DC converters act as a current limiter between the alternator and the battery: the battery can be safely charged without blowing up the alternator.
 • Victron also offers alternative solutions for dual battery systems powered by alternators. Some (smart) BMS products physically limit the current drawn from the alternator, in other systems, battery combiners might be a solid option. See the datasheets for more info.
Tutustu DC-DC-DC-muunninvalikoimaamme

Tasavirtaelektroniikka

Tasavirtalaitteet on suunniteltu toimimaan suoraan akkuryhmän jännitteellä (tasavirta). Erityisesti ajoneuvoissa ja veneissä voi olla (paljonkin) tasavirtaa käyttäviä laitteita (kuten ohjauspaneelit, valot, navigointilaitteet, autopilotti, kaikuluotaimet yms.).

Osa pienemmistä off-grid-järjestelmistä toimii suoraan tasavirralla käyttämällä 12 V:n valoja, televisiota ja jääkaappia. Suuremmissa järjestelmissä voi olla sekä vaihtovirta- että tasavirtakuormia.

Joka tapauksessa on tärkeää suojata akkua liialliselta purkautumiselta, ja tähän tarkoitukseen Victronilla on BatteryProtect.

GX Touch

Victron Energy Cerbo GX on asennuskokonaisuuden tiedonsiirtokeskus, jonka avulla voit hallita järjestelmääsi ja hyödyntää sen ominaisuuksia täysipainoisesti olinpaikastasi riippumatta. Lisävarusteinen GX Touch 50 on Cerbo GX:n kumppanilaite, jonka viisituumainen kosketusnäyttö tarjoaa välittömän yleisnäkymän järjestelmästäsi, ja sen avulla voit muuttaa asetuksia silmänräpäyksessä.

Valvo akkujen lataustilaa ja tehonkulutusta; aurinkopaneelien, generaattorin ja verkkovirran sähköntuottoa, ja nestesäiliöiden tasoja ja lämpötiloja reaaliajassa. Voit vaivatta valvoa maasähkön tulotehorajaa, käynnistää/pysäyttää generaattorit (automaattisesti) tai jopa määrittää hiljaiset kellonajat, jotta generaattori ei käynnistyisi keskellä yötä. Optimoi järjestelmä muuttamalla mitä tahansa asetusta, valvo hälytyksiä, suorita diagnoositarkistuksia ja ratkaise haasteita etäohjatusti maksuttomalla Victron-etähallintaportaalilla (VRM).

Cerbo GX on helppokäyttöinen, visuaalinen järjestelmä, ja sähköjärjestelmää koskevien haasteiden ratkaisu on sen avulla vaivatonta. Voit yksinkertaisesti muodostaa yhteyden Victron Remote Management (VRM) ‑portaalin kautta tai hallita järjestelmää suoraan lisävarusteisen GX Touch ‑laitteen, monitoiminäytön tai VictronConnect-sovelluksen kautta Bluetooth-ominaisuuden ansiosta.

Invertteri-laturit

Invertteri-laturit muuntavat akuista tulevan tasavirran vaihtovirraksi, jolla voidaan käyttää 230 voltilla (tai tietyillä markkina-alueilla 110 voltilla) toimivia kodinkoneita tai sähkötyökaluja. Niiden sisäänrakennettu laturi hyödyntää sähköverkon, maasähkön tai generaattorin tuottamaa sähköä ja soveltaa akuillesi parhaiten sopivia, mukautuvia latausalgoritmeja.

Kaikki Victron Energy ‑invertteri-laturit on kehitetty ammattikäyttöön vuosikymmenten kokemuksella haastavissa kenttäolosuhteissa, ja ne ovat erittäin kestävän laitteen maineessa. Kestävät invertteri-laturimme ovat paras valinta, kun vaihtovirtasähköä (esimerkiksi maasähköpistorasiasta tai generaattorista) käytetään sekä vaihtosuuntaukseen että lataukseen. Niiden laajat yhteysominaisuudet ja konfigurointimahdollisuudet tarjoavat ratkaisun hankaliinkin haasteisiin.

Victron Energyn invertteri-laturit sisältävät lukuisia hienoja ominaisuuksia:

 • PowerControl: säätelee akun latausta automaattisesti estääkseen generaattoria tai maasähköliitäntää ylikuormittumasta.
 • PowerAssist: käyttää akkua puskurina maasähkön ohella huipputehoa tarvittaessa.
 • Perfect power: herkät laitteet toimivat virheettömästi puhtaalla siniaaltoteknologialla, ja Victronin invertteri-laturit tasoittavat vaihtovirtatulojen mahdolliset häiriöt ja muuttavat huonolaatuisen sähkön virheettömäksi sähköksi.
 • UPS-toiminto: huolehtii saumattomasta kytkennästä ilman katkoksia, kun maasähkö kytketään irti.
 • Korkea huipputeho: voit käyttää sähkömoottorilaitteita ilman vaaraa ylikuumenemisesta tai kuormitusongelmista.
 • Alhainen oma kulutus.
 • Yhdysrakenteisessa laturissa on useita mukautuvia latausalgoritmeja käynnistysakun ja käyttöakun erilliseen lataukseen, ja lopputuloksena on pitkä käyttöikä.
 • Kahdella vaihtovirtatulolla varustetut mallit voivat hyödyntää sähköä useista eri lähteistä, kuten maasähköliitännästä, verkkovirtaliitännästä tai aggregaatista.

Kattava mallistomme sisältää sopivan invertteri-laturin jokaiseen tarpeeseen. Saatavilla on myös kompakteja malleja käyttökohteisiin, joissa tila on kortilla. Suuremmat mallit soveltuvat tehonsa puolesta teollisille laitteille, ja käytettävissä on lähestulkoon rajoittamattomasti sähköä rinnakkais- tai kolmivaihekäytössä. Tutustu invertteri-laturimallistoomme

Käyttöakut

Käyttöakkuihin varastoidaan järjestelmän sähkölaitteiden tarvitsema sähkö, ja ne takaavat autonomian erityisesti sellaisissa tilanteissa, joissa muita virtalähteitä ei ole käytettävissä, ainakaan täysipainoisesti.

Victron Energy tarjoaa useita erilaisia akkuteknologioita ammattilaistason suorituskyvyllä ja luotettavuudella sekä pitkällä käyttöiällä kaikista haasteellisimpiin käyttöympäristöihin. Niillä on 2 vuoden maailmanlaajuinen takuu, ja tietolomakkeemme sisältävät kattavan kuvauksen suorituskyvystä ja odotettavissa olevasta käyttöiästä, joten voit välttää yllätykset matkan varrella.

Saatavilla on useita eri teknologioita, mutta ensisijaisesti valinta tehdään lyijyakkujen ja litiumakkujen välillä riippuen järjestelmän suorituskykyodotuksista, purkusyklin hinnasta ja fyysisistä tekijöistä (koko/paino).

 • Valitse lyijyakut, kun:
 • Käyttö on satunnaista
 • Edullinen hankintahinta on tärkeä kriteeri
 • Paino- ja tilarajoituksia ei ole
 • Latausnopeus voi olla tavanomainen
 • Valitse litium, kun:
 • Käyttö on päivittäistä
 • Edullinen syklihinta on tärkeä kriteeri
 • Paino- ja tilarajoituksia on
 • Latauksen on tapahduttava nopeasti

Käyttöakut

Käyttöakkuihin varastoidaan järjestelmän sähkölaitteiden tarvitsema sähkö, ja ne takaavat autonomian erityisesti sellaisissa tilanteissa, joissa muita virtalähteitä ei ole käytettävissä, ainakaan täysipainoisesti.

Victron Energy tarjoaa useita erilaisia akkuteknologioita ammattilaistason suorituskyvyllä ja luotettavuudella sekä pitkällä käyttöiällä kaikista haasteellisimpiin käyttöympäristöihin. Niillä on 2 vuoden maailmanlaajuinen takuu, ja tietolomakkeemme sisältävät kattavan kuvauksen suorituskyvystä ja odotettavissa olevasta käyttöiästä, joten voit välttää yllätykset matkan varrella.

Saatavilla on useita eri teknologioita, mutta ensisijaisesti valinta tehdään lyijyakkujen ja litiumakkujen välillä riippuen järjestelmän suorituskykyodotuksista, purkusyklin hinnasta ja fyysisistä tekijöistä (koko/paino).

 • Valitse lyijyakut, kun:
 • Käyttö on satunnaista
 • Edullinen hankintahinta on tärkeä kriteeri
 • Paino- ja tilarajoituksia ei ole
 • Latausnopeus voi olla tavanomainen
 • Valitse litium, kun:
 • Käyttö on päivittäistä
 • Edullinen syklihinta on tärkeä kriteeri
 • Paino- ja tilarajoituksia on
 • Latauksen on tapahduttava nopeasti

Maasähkö

Maasähköllä ladataan akkuja ja/tai käytetään suurikokoisia vaihtovirtalaitteita.
Joskus maasähkö ei ole laadultaan optimaalista. Siinä voi olla jännitepudotuksia tai jännitepiikkejä, jotka voivat vahingoittaa herkkiä sähkölaitteita. Victron Energyn invertterit tasoittavat nämä ongelmat ja muuttavat heikkolaatuisen sähkön korkealaatuiseksi.

Maasähkön sähkövirtaa on tavallisesti rajoitettu, ts. se voi olla vain 10 ampeeria, eikä suuremman kapasiteetin pistorasioita ole saatavilla. Victron Energyn invertteri-laturit mahdollistavat maasähkön maksimivirran asettamisen ja suuremman nimellisvirran laitteiden käyttämisen sulaketta polttamatta: Victron Energyn PowerAssist-toiminto käyttää akkuja saumattomasti vaihtovirtatulon tehostamiseen ja kuroo automaattisesti umpeen syötön ja kulutuksen välisen kuilun.

Käynnistysakut

Käynnistysakkuja tarvitaan moottorin/moottoreiden käynnistämiseksi. Nämä akut on suunniteltu sietämään suuria purkuvirtoja, ja niiden teknologia poikkeaa käyttöakuissa käytetystä. Käynnistysakun tahattoman purkautumisen estämiseksi se tulisi aina eristää käyttöakuista. Victron Energy tarjoaa useita ratkaisuja eri järjestelmätyypeille.

Victron Energyn valikoimassa on useita latausdiodimalleja. Tarjoamme myös kattavampia keinoja yhdistää käynnistys- ja käyttöakut toisiinsa turvallisesti, mukaan lukien latausdiodin yhdistäminen akustonhallintajärjestelmään, keskitetyt Smart BMS ‑tuotteet ja DC-DC-laturit. Nämä vaihtoehdot voivat tarjota monipuolisempia ohjaus- ja konfigurointitapoja, joilla suojataan erityisesti säätelemättömiä vaihtovirtageneraattoreita ylikuumenemiselta ja litiumakkuja liialliselta purkautumiselta/lataukselta.

Tutustu latausdiodimallistoomme Tutustu DC-DC-laturimallistoomme Tutustu (Smart) BMS-mallistoomme

VictronConnect

Kaikkia älykkäitä Victron Energy ‑tuotteita voidaan valvoa ja ohjata mobiililaitteella. Kytke vain VictronConnect-sovellus Bluetooth-yhteydellä, niin voit tarkastella suoraan järjestelmäsi suorituskykytietoja. Voit myös helposti muuttaa asetuksia, kytkeä laitteita päälle tai pois ja paljon muuta.

Myös VE.Direct-portilla varustetut ei-älykkäät laitteet voivat muuttua älykkäiksi, kun käytössä on VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Järjestelmää voidaan myös valvoa ja ohjata etäohjatusti. VictronConnect-etäkäyttötoiminnot mahdollistavat VE.Direct-portilla varustettujen Victron-tuotteiden etäkäytön GX-tuotteella VRM-portaalin kautta. Tämä tehokas toiminto mahdollistaa täydellisen konfiguroinnin ja valvonnan käytännöllisesti katsoen maailman joka kolkasta VictronConnect-sovelluksella. Käyttöliittymäkokemus on samanlainen kuin jos tuotteisiin muodostettaisiin paikallinen yhteys Bluetooth-yhteydellä tai langallisella VE.Direct–USB–yhteydellä.

Katso, mihin kaikkeen VictronConnect-sovellus pystyy Tarkastele GX-laitteitamme
Järjestelmän tekniset tiedot
Tässä on suosituksemme tavanomaiselle ambulanssille sekä litium- että lyijyakkua hyödyntäviin järjestelmiin.

Sinun on käytettävä uudempaa selainta, jotta tämän taulukon ja osan tiedot näkyisivät oikein.

Energiankulutus
Päivittäinen energiankulutus:
1 800 Wh
Tarvittava huipputeho:
1500 W
Järjestelmän huipputeho:
4 000 W (maks.)
Suurin energiankulutus, lyijyakku:
1980 W
Suurin energiankulutus, litiumakku:
1 920 W
Vaihtosuuntaus
Inverter/charger
MultiPlus Compact 12/2000/80
Varastointi
Service battery:
Lithium 12,8V Smart 200Ah tai
2x 12 V AGM-syväpurkausakut, 165 Ah
Litiumakkujen suojaus:
Akustonhallintajärjestelmä BMS 12/200
Tämä akustonhallintajärjestelmä sisältää yhdysrakenteisen BatteryProtect-toiminnallisuuden, se kiinnitetään miinusnapaan ja sen on voitava eristää tasavirtakuormat.
For lead-acid:
BatteryProtect: 220A
Suojaa akkua liialliselta purkautumiselta.
Hätäkäynnistys:
Cyrix-ct 230A
Generointi
Käyttöakun lataaminen moottorin vaihtovirtageneraattorilla (katso selitys tästä)
Vaihtovirtageneraattorin antovirta:
130 A*
Turvallinen virtataso on 50 %
* Katso tekniset tiedot valmistajan tietolomakkeesta.
Lyijyakkujen lataus:
Orion-Tr Smart 12/12-30 eristetty tai
Cyrix-ct 230A*
** Cyrix ei toimi älykkäiden vaihtovirtageneraattorien kanssa.
Käyttö litiumakkujen kanssa:
Akustonhallintajärjestelmä BMS 12/200
BMS hallitsee akkua ja virranrajoitustoiminto suojaa vaihtovirtageneraattoria. Miinuspuolelle kytketyt kuormat on eristettävä.
Valvonta
Akkumonitori:
SmartShunt battery monitor 500A tai
BMV-712 Smart
Toimii VictronConnectin kanssa
Etähallinta:
Cerbo GX ja Cerbo GX Touch
Näytä koko luettelo Merkki osoittaa alas
Näytä koko luettelo Merkki osoittaa alas

Miksi valita Victron Energy?

Tarpeeseen soveltuvat tuotteet

Olet aina tien päällä, joten tarvitset luotettavia mutta kustannustehokkaita ratkaisuja, jotka tuottavat sinulle sähköä vuosiksi eteenpäin. On tärkeää, että käytössäsi on juuri omia erityistarpeitasi vastaavat virransyöttölaitteet, jotka myös täyttävät lupauksensa eivätkä tuota pettymystä. Victron Energy tarjoaa kattavan valikoiman modulaarisia, yhteen liitettäviä tuotteita, jotka lunastavat niille asetetut odotukset. Taustalla on 45 vuoden kokemus sähköntuottoon liittyvien haasteiden innovatiivisista ratkaisuista.

Ikoni 45 vuoden ajalta – Victron Energy
Litiumakku

Miksi valita Victron Energy?

Aina päällä. Aina valmis.

Laadukkaat järjestelmämme tarjoavat todistetusti korkeaa luotettavuutta kerta toisensa jälkeen. Se käy ilmi maailmanlaajuisesta markkinajohtajuudestamme ambulanssien virransyöttöratkaisuissa ja lukuisista, yli 40-vuotiaista Victron Energy ‑inverttereistä, jotka toimivat edelleen alkuperäisessä tehtävässään.

Ambulanssi

Miksi valita Victron Energy?

Luotettavuus on pitkän käyttöiän salaisuus

Pelkkä hintaan tuijottaminen virransyöttöinvestointeja suunniteltaessa voi olla petollista. Investoinnin todellinen suorituskyky ja odotettavissa oleva käyttöikä ovat yhtä lailla tärkeitä seikkoja. Onneksi Victron Energy ‑laitteet lunastavat niille asetetut odotukset sekä suorituskyvyn että odotettavissa olevan käyttöiän suhteen (kun niitä käytetään ohjeiden mukaisesti). 5 vuoden takuu sekä nopeat ja reilut korjauskäytäntömme merkitsevät, että investointisi on turvattu eikä se useimmissa olosuhteissa tule pettämään sinua.

vuoden takuu
Victron-ammattilainen esittelee VictronConnect-sovellusta asiakkaalle

Miksi valita Victron Energy?

Ammattikäytön haasteet. Hyväksytty.

Mikä hyvänsä ajoneuvosi elektroniikan tai työssä tarvitsemasi välineiden virrantarve onkaan, Victron Energy tarjoaa markkinoiden laajimpiin lukeutuvan virransyöttöratkaisujen valikoiman, joka suoriutuu työsi vaatimista haasteista. Kokonaisratkaisuja tarjoavan yksittäisen valmistajan kanssa toimimisen etuna on, että sinun tarvitsee ottaa yhteyttä vain yhteen paikkaan päivitysten ja mahdollisten harvinaisten ongelmien ratkaisemiseksi. Maailmanlaajuisella Victron Energy ‑ammattilaisverkostollamme on käytettävissään 45-vuotinen ongelmanratkaisukokemus. He osaavat muuntaa haasteesi luotettaviksi ratkaisuiksi, joihin voit luottaa, ja investointisi on turvassa vuosiksi eteenpäin.

Victron-ammattilaiset seisovat Victron-laitteiston vieressä auton takana

Miksi valita Victron Energy?

Ammattiajoneuvot
ammattitaitoista osaamista

Katso, miten ratkaisemme tyypillisiä ajoneuvohaasteita
Moottorin käyttövoima
Nuolikuvake
Tutustu osaamiseemme ammattiajoneuvojen sektorilla

Vaikuttaa siltä, ettei selaimesi tue uusimpia teknologioita, joten tämä osio ei näy oikein. Vaihda selaimesi uudempaan, jos haluat tarkastella osiota.

Smart BMS CL 12/100

Kytke mikä tahansa vaihtovirtageneraattori turvallisesti Smart-litiumakkuihin.

Tutustu ajoneuvojen suosittuihin järjestelmädiagrammeihin
Lataa kuvasto
Lataa kuvake
Yksityiskohtainen vertailu

Asiantuntijan näkemys: litium- vai AGM-akut

Näytä enemmän Carret icon
DC-DC-laturi

Ammattimaista käyttöakkujen latausta Orion-TR Smart -tuotteella.

Victron Professional

Rekisteröidy seuraavaan ajoneuvo-webinaariin tai verkkokurssille.

Lataa esite

Tutustu ammattiajoneuvotuotteisiimme ja muihin konfiguraatioihin.

Victron connect

VictronConnect-sovellus tarjoaa tosiaikaiset tilannetiedot ja täydellisen hallinnan

Esimerkkiratkaisuja kumppaneiltamme

Vieraile blogissamme

Etsi paikallinen jälleenmyyjä

Paikallisten Victron-ammattilaisten laaja verkosto on omistautunut etsimään optimaalista ratkaisua tarpeeseesi.

Luota maailmanlaajuiseen palveluumme

Victron pyrkii tarjoamaan asiakkailleen palvelua ja tukea nopeasti ja ammattimaisesti. Tämän vuoksi kansainvälisellä Victron-ammattilaisten verkostolla on käytettävissään korkein mahdollinen tekninen osaaminen, ja ne ovat sitoutuneet tarjoamaan korjausapua nopealla aikataululla.

Voit siis aloittaa matkasi tai jatkaa sitä, mihin ikinä se suuntautuukaan.